Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Povídání jen tak
>
Potřebuji poradit a pomoci s makrobiotikou
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Potřebuji poradit a pomoci s makrobiotikou (Přečteno 920 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Daniela
Newbie
Pohlaví:
Potřebuji poradit a pomoci s makrobiotikou
«
kdy:
13. Červenec, 2008, 11:13:39 »
Ahoj lidi, konečně jsem narazila na nějaké makrobiotiky, ať méně či více zkušené, jsem ráda, že jsem tady. Začínám a potřebovala bych ve spoustě věcí poradit. Teď zrovna řeším problém "amasaké", je možné ho koupit hotové?? Jaké s ním máte zkušenosti. Mám knížku od Ivy Chourové, některé recepty jsou mi nejasné atd. Díky všem za odpovědi a rady .
Zaznamenáno
Daňyjela:-)
giorgino
Full Member
Pohlaví:
Re: Potřebuji poradit a pomoci s makrobiotikou
«
Odpověď #1 kdy:
13. Červenec, 2008, 14:34:30 »
Ahoj Daňyjelko,
hotové amasaké není špatné, ale sklenice stojí cca 100 Kč. Dá se koupit třeba v Liberci v Pražské ulici v prodejně
JO-BIO, ale možná se dá koupit i v Jablonci v té prodejně..
Časem si jej tak zalíbíš, že ho budeš vyrábět po domácku na všechny možné způsoby
Pokuď bys chtěla popovídat celkově, poradit se začátky apod., tak se můžeme někdy sejít. Jsem z Liberce a v Jablonci pracuji a taky jsem teď vlastně na začátku, opět
Jirka
«
Poslední změna: 13. Červenec, 2008, 14:36:55 od giorgino
»
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #2 kdy:
13. Červenec, 2008, 21:38:47 »
Já bych měl taky radu:
Lidi, hlavně co jste noví, zkuste si pročíst některé starší příspěvky. Spousta informací byla už dána a napsána, amasaké se tu probíralo mockrát.
Proč kvůli tomu zakládat nové téma?
Zaznamenáno
Daniela
Newbie
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
14. Červenec, 2008, 18:02:46 »
Ahoj Jirko, super, strašně ráda bych ho dělala doma, to je jasná věc, ale máš teda nějakej typ??Tohle forum se mi jeví jaksi nepřehledné, něco jsem o amasaké zahlídla, ale snad se svět nezboří, když jsem se zeptala žejo
mě zajímá z jakého zrní ho mám udělat, atd.atd., nějaký domácí vychytávky...ještě mám problém z rozptylovací mřížkou, nemůžu jaksi zjistit co to přesně je a jak to vypadá a kde ji seženu, jsem trochu náročná co
Zaznamenáno
Daňyjela:-)
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #4 kdy:
14. Červenec, 2008, 18:16:18 »
Ahoj Danielo, rozptylovaci mrizku maji v obchudcich se zdravou vyzivou, kde zpravidla prodavaji take veci pro makrouse. Napriklad ja ji koupila v Praze v Sazavske. Spise nez mrizka to vypada jako jakasi plotynka, kterou das na plynovy sporak primo na ten ohynek a tim padem se ti kase nepripaluji, nebo o dost mene, anebo kdyz potrebujes neco varit na opravdu miinimalnim ohni. To je pak nezbytna vec.
http://www.makrobiotika.cz/vyrobky6/pagek.php
tady to mas i s vyobrazenim. Pa.
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #5 kdy:
14. Červenec, 2008, 18:24:29 »
Souhlasim, ze forum je mirne zmatene, kdyz na nem chce clovek najit ucelenou radu.
V hodne tematech se michaji ruzne veci.
Proto je asi nejlepsi vyuzit funkci "Vyhledávání", ktera je v hornim menu a proste tam napises treba "amasake" a mas trosku prehlednejsi odpoved
Amasake
Amasake 2
Rozptylovací síťka
Zaznamenáno
giorgino
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #6 kdy:
14. Červenec, 2008, 18:27:09 »
docela dobré rozptylovací mřížky se prodávají v Kauflandu, takové jednouché kolečka.. loni stál kus 50 Kč. pod obilninu jsem dával dvě, aby se to nespálilo, u všeho ostatního jednu..
pokuď jde o výrobu amasaké, tak k tomu potřebuješ naklíčenou pšenici, jak asi víš.. tu knihu od pí. Chourové neznám, ale asi tam návod bude, když jsi se tam o amasake docetla
amasaké můžeš dělat z obilí kteréhokoliv. asi ta nejzákladnější varianta je: sladká rýže:bílá rýže:jáhly v poměru 1:1:1, jeden díl obilovin na 2 díly vody, nakonec se to osolí, či můžeš použít sladké bílé rýžové miso, aby to tak nepřekyselovalo..
«
Poslední změna: 14. Červenec, 2008, 18:33:28 od giorgino
»
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #7 kdy:
14. Červenec, 2008, 18:28:42 »
Neone, jsem rád, že jsi připomněl vyhledávání, donedávna jsem sám netušil, že tady něco takového je....
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
General Category
-----------------------------