Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Potřebuji poradit a pomoci s makrobiotikou  (Přečteno 920 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Daniela
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« kdy: 13. Červenec, 2008, 11:13:39 »

Ahoj lidi, konečně jsem narazila na nějaké makrobiotiky, ať méně či více zkušené, jsem ráda, že jsem tady. Začínám a potřebovala bych ve spoustě věcí poradit. Teď zrovna řeším problém "amasaké", je možné ho koupit hotové?? Jaké s ním máte zkušenosti. Mám knížku od Ivy Chourové, některé recepty jsou mi nejasné atd. Díky všem za odpovědi a rady . Embarrassed
Zaznamenáno

Daňyjela:-)
giorgino
Full Member
Pohlaví: Mužské

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: 13. Červenec, 2008, 14:34:30 »

Ahoj Daňyjelko,
hotové amasaké není špatné, ale sklenice stojí cca 100 Kč. Dá se koupit třeba v Liberci v Pražské ulici v prodejně
JO-BIO, ale možná se dá koupit i v Jablonci v té prodejně..
Časem si jej tak zalíbíš, že ho budeš vyrábět po domácku na všechny možné způsoby  Wink

Pokuď bys chtěla popovídat celkově, poradit se začátky apod., tak se můžeme někdy sejít. Jsem z Liberce a v Jablonci pracuji a  taky jsem teď vlastně na začátku, opět Smiley

Jirka
« Poslední změna: 13. Červenec, 2008, 14:36:55 od giorgino » Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13. Červenec, 2008, 21:38:47 »

Já bych měl taky radu:
Lidi, hlavně co jste noví, zkuste si pročíst některé starší příspěvky. Spousta informací byla už dána a napsána, amasaké se tu probíralo mockrát.
Proč kvůli tomu zakládat nové téma?
 Roll Eyes Wink
Zaznamenáno
Daniela
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: 14. Červenec, 2008, 18:02:46 »

Ahoj Jirko, super, strašně ráda bych ho dělala doma, to je jasná věc, ale máš teda nějakej typ??Tohle forum se mi jeví jaksi nepřehledné, něco jsem o amasaké zahlídla, ale snad se svět nezboří, když jsem se zeptala žejo  Grin mě zajímá z jakého zrní ho mám udělat, atd.atd., nějaký domácí vychytávky...ještě mám problém z rozptylovací mřížkou, nemůžu jaksi zjistit co to přesně je a jak to vypadá a kde ji seženu, jsem trochu náročná co  Grin
Zaznamenáno

Daňyjela:-)
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 14. Červenec, 2008, 18:16:18 »

Ahoj Danielo, rozptylovaci mrizku maji v obchudcich se zdravou vyzivou, kde zpravidla prodavaji take veci pro makrouse. Napriklad ja ji koupila v Praze v Sazavske. Spise nez mrizka to vypada jako jakasi plotynka, kterou das na plynovy sporak primo na ten ohynek a tim padem se ti kase nepripaluji, nebo o dost mene, anebo kdyz potrebujes neco varit na opravdu miinimalnim ohni. To je pak nezbytna vec. http://www.makrobiotika.cz/vyrobky6/pagek.php tady to mas i s vyobrazenim. Pa.
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14. Červenec, 2008, 18:24:29 »

Souhlasim, ze forum je mirne zmatene, kdyz na nem chce clovek najit ucelenou radu.
V hodne tematech se michaji ruzne veci.
Proto je asi nejlepsi vyuzit funkci "Vyhledávání", ktera je v hornim menu a proste tam napises treba "amasake" a mas trosku prehlednejsi odpoved Wink

Amasake
Amasake 2
Rozptylovací síťka
Zaznamenáno
giorgino
Full Member

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #6 kdy: 14. Červenec, 2008, 18:27:09 »

docela dobré rozptylovací mřížky se prodávají v Kauflandu, takové jednouché kolečka.. loni stál kus 50 Kč. pod obilninu jsem dával dvě, aby se to nespálilo, u všeho ostatního jednu..

pokuď jde o výrobu amasaké, tak k tomu potřebuješ naklíčenou pšenici, jak asi víš.. tu knihu od pí. Chourové neznám, ale asi tam návod bude, když jsi se tam o amasake docetla Smiley
amasaké můžeš dělat z obilí kteréhokoliv. asi ta nejzákladnější varianta je: sladká rýže:bílá rýže:jáhly v poměru 1:1:1, jeden díl obilovin na 2 díly vody, nakonec se to osolí, či můžeš použít sladké bílé rýžové miso, aby to tak nepřekyselovalo..
« Poslední změna: 14. Červenec, 2008, 18:33:28 od giorgino » Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 14. Červenec, 2008, 18:28:42 »

Neone, jsem rád, že jsi připomněl vyhledávání, donedávna jsem sám netušil, že tady něco takového je....
 Wink
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení