Stran: 1 [2]
  Tisk  
Autor Téma: Co to podle vás je?  (Přečteno 931 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
seishi
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #15 kdy: 21. Červenec, 2008, 12:28:24 »

Fíííí ha, tak se tu rozjela filozofická debata Banan
já bych řekl, že ať už jsme vitariáni nebo makrobiotici, úspěch je vždycky
spojený se záměrem....: "proč to vůbec dělám?"
Pokud mám upřímné srdce - soucit se všemi cítícími bytostmi, budu úspěšný...
anebo chci agresívně "prosazovat pravdu někoho druhého"... a pak se nám Bůh
odvděčí v podobě rigidní a "stažené" mysli, která má vždy pravdu Eek
Nějaký vědec napsal, že prokázal, že vesmír či Bůh manifestuje jedincův pohled
na vesmír individuálně (vlastně podle naší karmické zátěže).
Takže jeden je vegan, druhý zas mb nebo fruitarián Very Happy...
nebo někdo sedí u bedny, cpe se klobásama a pivem a nadává jak špaček Tongue - ale u toho
nelze předpokládat duchovní vývoj, nýbrž degeneraci a entropii.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 21. Červenec, 2008, 14:04:40 »

To je moc dobra otazka - proc to vlastne delam?  Very Happy
Abysme se trosku poznali, zkusim tedy malou retrospektivu, snad se mi podari nelhat vam ani sobe...

Prechod k vegetarianstvi - ten kluk co nejed maso a o nicem me nepresvedcoval mel zvlastni charisma a kupodivu i dost pekne svaly Smiley Myslenka ze je mozne nejist maso, neublizovat zviratum a zustat pri tom zdravy me nadchla, zkusila jsem. Hned bylo lip, mnohem lip, hlavne na svedomi, a na tele taky...

Veganstvi - souhra faktoru. Po debaklu sveho pokusu o humanni chov koz jsem stala tvari v tvar skutecnosti, ze neni mleka bez vrazdeni a zotroceni. Na leceni mensiho udajne zhoubneho nadorku jsem zila dva mesice sama v chatrci na Slovensku, vysoko v horach a hluboko v lesich. Breussovka, kdyz dosly suroviny tak uplny pust. Tehdy se neco ve mne prerodilo. Pravidelna setkavani se stadem divocaku s mladymi, se srnami, jeleny... stacil pohled a bylo nam vse jasne. I to ze jejich mleko neni pro me, a za tech podminek muzeme zit vedle sebe v klidu a harmonii.

Vsezravstvi  Embarrassed - relativne kratka epizoda, par mesicu. Pocit ze cim vic se snazim o dobro, tim min mam rada ostatni lidi, jen sama sebe drasam, stejne je to vsecko zbytecne, mozna je etictejsi to stehno snist, nez ho nechat zpupne vyhodit, kdyz uz to zvire muselo kvuli tomu takhle zit a umirat... Doba temna, dusevniho zmatku a zakratko i fyzickych potizi.

Vita - ani jsem nevedela ze se tomu tak rika. Googlovanim moudrych rad na nejakou fyzickou bolistku jsem narazila na Walkera, cetla dal, vyzkousela to co pise. Napul skepticky, napul v nadeji ze by se mi opravdu mohlo telo obrodit az do te miry ze "omladne"  Roll Eyes Navrat k prirode, joze, tantre, meditacim a vsem tem hezkym vecem z mych lepsich obdobi. Nejdriv 2-3 mesice psychosomatickych kreci a zmatku, nastesti ocekavanych. Pak neco jako celkove obzivnuti a zpruzracneni vseho, vcetne pohledu na svet. Jiny vztah s vlastnim telem, jiny druh klidu, jakoby pochopeni stability vecneho pohybu co vsechno drzi pohromade a nemuze se mylit. Takovy ten stav, kdy vam nic neni lhostejne, a prece vas skoro nic nemuze vytocit, protoze vidite vsechnu tu maju alias mitote a vecny usmev v pozadi, nerozdelitelnost Jednoho. Asi po pul roce jsem se na jistem foru ochrancu zvirat dozvedela, ze se tomu v urcitych kruzich taky rika vitarianstvi, tak jo, proc ne. Tedy mluvim ted o strave, aby to nevyznelo jako prezentace duchovniho smeru vlastnimu vsem co chroupou syrovy spenat  Wink Ani to neberu jako svoji identitu, je mi celkem fuk kam si me kdo zaskatulkuje. Jinou nalepku dostanu podle toho co jim, jinou podle toho co ctu, jinou podle vztahu k ostatnim lidem okolo. Dokud se bavime jako clovek s clovekem a ne jako dealeri konkurencnich znacek, muzu byt dle stravy s klidem oznacovana za vitariana Smiley

A prece se toci... clovek hleda a premysli dal. Proc si zavirat oci? Abych nahodou nevypadla z pravdy? Snad az tak bidne na tom nejsem... Cool Nejnovejsim zhavym objevem jsou blahodarne ucinky stridmosti, nekombinovani a jezeni tak nejvic 2x denne.
Proc? Asi nemam vazny duvod. Kdyz si hraju, tak si proste hraju, protoze me to bavi Smiley

Namaste

Zaznamenáno
dvdmchl
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #17 kdy: 21. Červenec, 2008, 21:52:08 »

Co znamena to Namaste?
Zaznamenáno
dvdmchl
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #18 kdy: 21. Červenec, 2008, 22:06:19 »

jo uz jsem to nasel: http://en.wikipedia.org/wiki/Namast%C3%A9

A neni to trosku schizofreni pouzivat takovy pozdrav.
Ja nechci rejpat (teda chci, ale nema to bejt poznat, tak delejte ze jste to nepoznali), ale kdyz je uznavana lokalni strava jako to nejlepsi, proc nejsou uznavany i lokalni pozdravy? To same s jogou a spol.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 21. Červenec, 2008, 23:29:19 »

Dvd, ja se tady pokousim o harmonii, a ty prijdes celej zjinovanej a zase musis rejpat. Namaste je lepsi a fajnovejsi cau, akorat je v tom ten rozmer, ze vidis a zdravis Boha v tom druhem cloveku, ne jeho image of the day. Snad uz je ti to jasny  Cool

Namaste Smiley
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 22. Červenec, 2008, 09:38:34 »

Grin Pozdrav Pan Buh. Dejzto Pan Buh,  S Panem Bohem ... atd...... Very Happy Very Happy
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #21 kdy: 23. Červenec, 2008, 18:02:23 »

Rozumíme si, já jsem jen psala všecko, aby to bylo jasné.. Ale rozumíme si a nikdo si neodporujeme.
Lidičky, mějte se pohádkově blaze..
Pa
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení