Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Ustni koutky  (Přečteno 235 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
klaeri
Newbie
*

Zobrazit profil
« kdy: 23. Červenec, 2008, 13:22:32 »

Ahojka,
rada bych se zeptat, jsou ustni koutky zpusobene vyhradne nedostatkem vit B12? nebo v tom hraji roli i jine faktory?
Diky a hezky den Grin
Zaznamenáno
Fiona
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 23. Červenec, 2008, 14:29:22 »

Ahoj Smiley
Problematice sice nerozumim, ale sama jsem na popraskane koutky trpela jen do doby, nez jsem prestala jist maso. Od te doby uz ubehla spousta let a nic. Takze v tom B12 to asi nebude  Wink
« Poslední změna: 23. Červenec, 2008, 14:31:12 od Fiona » Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23. Červenec, 2008, 14:43:41 »

Presne tak, drive mi koutky praskaly, s MB uz ne. Cim to je, cim to je ?
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 23. Červenec, 2008, 16:59:16 »

Myslím, že většina lidí trpí rozpraskanými koutky po přechodu na mb. Je to tím, že se tělo čistí.

Moje kamarádka s tím měla velké problémy a vyřešila je za pomoci rady MUDr Strnadelové, takže si dovoluji sem nakopírovat její radu:

Koutky: podle Strnadelové jsem se zbavila bolesti koutků (rozdělaných do půli tváře) prosem s kroupama. Proso (koupí se ve Zverimexu) se omyje a usuší na pánvi, pak rozdrtí a vaří se spolu s namočenýma kroupama víc jak hodinu v papiňáku. Jí se to. (:-)) Několikrát denně. Jasně že to není dobrý, je to lék. No a pak natírat balzámem na rty se včelím voskem a tea tree oil. Nastřídačku, pořád. A hlídat stravu, to je jasný. Tak hodně štěstí.
Zaznamenáno
klaeri
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 23. Červenec, 2008, 19:59:33 »

Dekuji moc za vsechny rady. Ano, o receptu prosa s kroupy jsem uz take slysela. Jen nechapu, proc nestaci normalni jahly, myslite, ze je tam dulezita ta slupka? a stravu si hlidam, spis jsem prave ted (z lecebnych duvodu) omezila sojove produkty a tak si rikam, zda-li mi nechybi treba tempeh ci natto. myslite, ze jsou koutky projev jin. eliminace?
Zaznamenáno
Fiona
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 24. Červenec, 2008, 08:25:01 »

Spis bych rekla ze je to projev nedostatecneho proudeni krve a lymfy, z duvodu velke hustoty obou zminenych tekutin, zpravidla nasledkem zaneseni organismu. Myslim ze na MB by se to melo jakz takz casem spravit, v pripade ze se nebudes prejidat, nebo lepereceno budes jist opravdu stridme a dusledne se vyhnes lepkovemu pecivu (buchtickam obzvlast).  Nejucinnejsi a metoda odstraneni toxickych a metabolickych prebytku v tele je pust, ovsem v tomhle tu se mnou mnozi nejspis nebudou souhlasit  Smiley
Zaznamenáno
Milka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 24. Červenec, 2008, 14:02:08 »

Pri prekyselení vnútorného prostredia sa vytvorí priaznivé prostredie pre vírus herpesu a organizmus je celkove oslabený.
Býva to niektorý z jednoduchých cukrov, ktorý zároveň spôsobí aj nedostatok vit. B, hlavne riboflavínu.
Pomôže posun stravy do zásaditosti, môžeme si pomôcť umeboškou, gomasiom a pod.
Ústne kútiky poukazujú na stav napojenia žlčníka na dvanástnik  - pravý kútik, alebo slinivky na dvanástnik
- ľavý kútik.
Zaznamenáno
klaeri
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 24. Červenec, 2008, 16:12:19 »

Aha, to je zajimave... diky, Milka!
vyplyva mi z toho, ze to mam nejspis z lehke konzumace ovoce. Mb delam 3 roky, bez vyraznych uletu, takze myslim, ze pocatecni, prechodove eliminace to nejsou. spis jsem ted sbirala merunky, tak jsem se neubranila a jednu syrovou snedla. A taky obcas kousek melounu, hmm, to bude nejspis tim.
Tak diky za vsechny rady Grin

Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení