Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Jste zde poprvé?
Přečtěte si -
Jak začít s makrobiotikou
- jasný návod.
Makrobiotika
>
Makrobiotické diskuzní fórum
>
Makrobiotika
>
akné a hubnutí na makrobiotice
Stran:
1
2
[
3
]
4
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: akné a hubnutí na makrobiotice (Přečteno 7698 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
0
0
Re: akné a hubnutí na makrobiotice
«
Odpověď #30 kdy:
06. Listopad, 2008, 10:50:19 »
Ve spodu této stránky máš doporučení na dvě základní knihy -
http://www.prirodnivyziva.cz/druhy_diagnostik.htm
Jinak mnoho další literatury ohledně čínské medicíny.
Zaznamenáno
Sunny
Makrobioklub
Full Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #31 kdy:
06. Listopad, 2008, 15:47:59 »
Děkuji, mrknu na to.
Mě právě mate, že se z různých zdrojů dozvídám různé údaje, a tak trochu nevím, k čemu se přiklonit.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #32 kdy:
06. Listopad, 2008, 18:10:57 »
Víš ono je to téměř nepodstatné. Je jasné, že máš zanešená střeva.. takže je potřeba je vyčistit. Pan Dvořák nám radil pít ráno teplou vodu a cvičit. Funguje to, vyzkoušela jsem to sama na sobě. Nejíst nic zahleňujícího. Nejlepší je k tomu ještě přihodit výplachy nosu, protže pokud jsou zanešená střeva a kůží se to čistí, tak jsou určitě zanesené i dutiny. Tím vším se v tobě nastartuje proces čištění. A pak poznáš, kterí další orgány jsou na tom hůř a můžeš se dál zaměřovat na ně. Nemá ale téměř smysl se zabývat jinými orgány, když máš zanešení střeva..
TAk se pusť do čištění, dej tomu čas a pročítej knížky..
Zaznamenáno
www.mimiskove.cz
Alga
Newbie
0
0
«
Odpověď #33 kdy:
04. Březen, 2009, 10:47:17 »
Ahoj, nezlobte se, ráda bych se vrátila k tomu akné na obličeji a k jakému orgánu patří. Četla jsem doporučení, zdají se mi logická a hodná následování nebo i návratu k těmto praktikám.
Jen ze zvědavosti kdyby mi někdo odpověděl (musím se věnovat škole, i když věru četba takového Kushiho Váš obličej nikdy nelže by mi přišla jaksi zábavnější..)... Dělá se mi akné nejvíce pod pravým uchem po lícní kosti dolů, někdy i na levé straně (někde jsem četla, že i používání telefonu- bakterie může mít špatný vnější vliv). Mám problém s uzlinami, pořád mi natýkají, vytéká mi lymfa a svědí to... Někdy se mi udělá "kout" mezi uchem a hlavou... zajímavá trhlina... pak krátkodobý exém i ve vlasech, může to mít souvislost? Často teda po dietní chybě, ale je to spojené i s čištěním, postupně to pozoruji. systém pokus -omyl.
A pak hlavně na bradě a okolo úst mám komedony, může to být i antikoncepcí? Měla bych ji vysadit, ale zatím to nejde, už jsem zkoušela... nervy a partnerská nedorozumnění ... je jasné, že to jde jen ve vztahu, kde jsou oba "stejně naladěni"... to zatím neřešit ;-) všechno má svůj čas. Tak alespoň jsem vyměnila drasťák za něco jemnějšího..
Jinak z různých zdrojů mi bylo ještě řečeno, že mám nabouranou slinivku, ledviny a střeva - ty už jsou teda lepší. A že zanedbávám svou "ženskou stránku" - ? akné okolo úst?
Tak díky za odpověďi, jsem zvědavá, co mi nato řeknete.
Alga
Zaznamenáno
paulina
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #34 kdy:
04. Březen, 2009, 12:55:27 »
Hlavní je urovnat si v hlavě, co vlastně chceš.
Jestli mit lepší a kvalitnější život po všech stránkách nebo jestli jen zoufale hledáš nějaký způsob (z tvého příspěvku se mi zdá, že je to jedno, jaký to bude) jak se zbavit nepříjemných vnějších projevů. Mimochodem ty projevy můžeš brát jakože ti chce tvé tělo něco říct, třeba, že je na čase něco v životě změnit.
Zkus nad tím zapřemýšlet ne jen z materiálního pohledu, ale i tak trochu "filozoficky" nebo duševně..
Antikoncepce ti v těle napáchá jenom škody a nejde o to jestli je drasťák nebo míň.. Není to u tebe jen způsob, jak si věci zjednodušit? Pokud vztah nechceš řešit, tak asi něco v nepořádku tam bude, a ty to víš, i když si to nepřipustíš. A to tě přece vnitřně musí stresovat.. No a se stresem v těle se, a to se týče nejen léčby, daleko nedostaneš (osobně vyzkoušeno:))
Je jednoduché nechat si poradit a následovat rady, ale co si člověk sám neprožije nebo neobjeví to pro sebe, tak má malý efekt a krátké trvání. Konkrétně: Když ti řeknu "dodržuj přísnou makrobiotiku (nebo si tu dosaď jakoukoliv jinou radu) se vším všudy, co to obnáší a ono tě to vyléčí", tak se ji třeba i rozhodneš dodržovat, ale za chvíli bez zjevných výsledků tě to přestane bavit (proč bys to vlastně dělala, jenom proto že ti to nějaká paulina řekla???) a nejenže přestaneš, ale navíc o makrobiotice už nebudeš chtít ani slyšet (to ti přece nepomohlo, kdovíco je to za systém, že..)
Nebo zajdi k odborníkovi, třeba i na tradiční čínskou medicínu (žel v ČR nemám žádné reference) a nech si poradit odborně. Ale i tam počítej, že vysazení HA bude první krok.
Tak to trošku v širších souvislostech, jak to vidím já; vždyť MB není jen o složkách potravy, že.
Zaznamenáno
P A U L I N A b l o g u j e z I t á l i e a n e b . . .
El
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #35 kdy:
04. Březen, 2009, 13:22:42 »
Ahoj, mám podobný názor. V první řadě je nutnost vysadit HA. Ta dělá v těle neuvětřitelný hormonální rozvrat. tělo si vlastně pořád myslí, že je těhotné.. a podle toho vypadají i hormony. Ale umělé hormony, které jsou v HA jsou mnohem agresivnější a zasahují do celého hormonálního systému. POkud nesouhlasí přítel, tak se mu pokus vysvětlit jaké dopady Ha má.. a pokud nepochopí, tak mu asi zas až tak nejde o tvoje zdraví. Jsou i jiné metody anitkoncepce.
PO vysazení HA bude nějaký ten měsíc trvat, než se vše srovná. Hlavně se musí srovnat menses s měsíčními fázemi.
Potom můžeš řešit dál...
Zaznamenáno
www.mimiskove.cz
Sunny
Makrobioklub
Full Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #36 kdy:
04. Březen, 2009, 16:42:42 »
Ahoj Algo,
a s žádným MB poradcem jsi se zatím neradila?
Mně se dělá akné na podobných místech jako Tobě, ale začalo to až po vysazení HA (Diane), musím teda říct, že po cca čtyřech měsících plus mínus MB stravy (ne sice ideální, ale přeci jen jde v mém stravování o výrazné změny k lepšímu) se mi pleť hodně zlepšila, a zhoršení pozoruju hlavně po úletech typu červené vínko plus hermelín plus cukroví ze svatby
(minulý víkend - a hned čtyři nebo pět nových boláků na tváři). Ty zatím žádné zlepšení nepozoruješ?
Jinak úplně Ti rozumím v tom, že se chceš akné zbavit, protože to je přeci jen něco, co je nepříjemně vidět. Příští týden jsem objednaná na konzultaci k Zuzce Terešové, pak Ti třeba můžu napsat, co jsem se dozvěděla - ale stejně to budou informace o tom, co jsem se dozvěděla já, a nejlepší by bylo, kdyby Ty ses taky s někým poradila...
Ale tu HA bych taky doporučila vysadit, já si teď zpětně říkám, že kdybych bývala věděla, do čeho jdu, nikdy bych si jí napsat nenechala.
Hmm, asi jsem Ti moc neporadila, jen jsem chtěla přidat svoje zkušenosti s podobným problémem
Tak ať se daří!
Zaznamenáno
Alga
Newbie
0
0
«
Odpověď #37 kdy:
04. Březen, 2009, 17:13:43 »
Ahoj, díky za upřímné odpovědi. Nehledám jakýkoli recept, snad to mám v hlavě trochu víc srovnaný a posouvám se pomalu, ale jistě dál. Makrobiotiku jsem dělala měsíce celkem přísnou, asi i proto ty eliminační projevy, teď jsem pár dní zvolnila a ono se to trochu srovnalo
Je to změna, i na dušičce. mám chuť tančit a zpívat a taky to dělám, když nikdo nekouká ;-) tím nechci říct, že bych to házela za hlavu, ale že třeba zrovna v tomhle jsem byla až moc dogmatická? Tělo odpoví a budu se snažit naslouchat.
Co se týká HA i řešení osobního života, všechno má svůj čas.. ke každé a zejména k velmi závažné změně musí člověk uzrát (blesk z nebe, který to rozlouskne většinou sám nepříjde). V ICM mi samozřejmě bylo doporučeno antikoncepci vysadit, jinak akné se neřešilo. Prostě nejdříve je to ze špatné životosprávy a pak dlouho, že se tělo čistí.. Beru HA s naprostým vědomím, že je to sajrajt, jak ale píšu, na jiné metody musí být dva, co chápou přístup ke zdraví stejně. Navíc příteli by nevadilo, kdybych otěhotněla. Já bych to viděla, sice jako dar boží, ale určitý rozsudek nad mým celým budoucím životem zároveň... A tu nastává otázka: nemá se žít přítomností?
Takže jsme opět u myšlenky: Hlavní je urovnat si v hlavě, co vlastně chceš :-) ....ale i za jakou cenu to bude...
No, já chtěla prostě zatím jen zjistit, naco mi ukazují ty pupínky :-) abych věděla, naco si třeba dát ve stravě pozor. Ono jedno vede k druhému, tak jsem ráda i za všechny reakce.
Alga
Zaznamenáno
Alga
Newbie
0
0
«
Odpověď #38 kdy:
04. Březen, 2009, 17:35:14 »
Ahoj, ještě pro Sunny: akné se mi výrazně zlepšilo, ale v těchto zónách zůstává. Někdy jsem ho mívala i na krku, opěv v zóně pod ušima... U mě vyvolává reakce hlavně tahini, čokoláda (ať sebelepší), mandle, vše i malé množství. A taky zápasím s váhou. Ze začátku MB jsem něco zhubla, ale bylo to i cvičením, saunou, docela jsem toho dost dělala. Teď není čas a váha je zase nad sedmdesátkou. MB v tomto nějak nezabrala, asi jím prostě moc, i když zdravě, možná i špatně vyváženě, nebo (v což doufám) prostě tělo potřebuje teď sílu na to, aby se vyrovnalo s mými neduhy a hubnout bude potom :-D Tak alespoň zpevňuji. Jinak duševně jsem o moc vyrovnanější člověk.
Tak sunny day :-) a užij si konzultaci u paní Terešové.
Alga
Zaznamenáno
mája
Newbie
0
0
«
Odpověď #39 kdy:
04. Březen, 2009, 20:41:41 »
ahoj nedávno jem objevila tuhle diskuzi a jen tak nakukuju, nejsem strikní MB a ještě neznám všechny zásady. S akné jsem měla problém asi ve 24 letech takže dávno po pubertě pomohla mi kosmetika od Vichy Normaderm a chodila jsem na pravidelné čištění pleti ke kosmetičce, která taky používá laeser - zchvíli bylo po akné tak 3 měsíce - nevím jak se MB k používání laesru stavý
Zaznamenáno
Renka
Newbie
0
0
«
Odpověď #40 kdy:
05. Březen, 2009, 06:21:08 »
Ahoj, přečetla jsem si příspěvky tohoto tématu a musím se s Vámi podělit o jednu čerstvou zkušenost od gynekolog.lékaře.
Minulý týden jsem byla na pravidelné roční kontrole a v čekárně zhlédla "úžasné" video s jedním docela známým brněnským lékařem, který propagoval antikoncepci. Chvíli jsem nevěřila očím a uším, radil tam dívkám a ženám, že dnes si mohou pomocí antikoncepce naplánovat, kdy a jak často budou chtít menstruovat. Ale taky,že nemusí menstruovat vůbec a to je prý v pořádku. Dnešní ženy prý mají menzes moc často, protože mají málo dětí. Byla jsem z toho úplně v šoku, že jsem to říkala i sestřičce v ordinaci, že mi to přijde proti přírodě. Společně s paní doktorkou se mi snažily vysvětlit, že dnes při průměru 2 dětí mají ženy za svůj život menstruaci častěji, než ženy dřív, protože ony byly neustále těhotné nebo kojily.
A tak si prý vaječníky oslabujeme a zvyšuje se tak počet rakoviny vaječníků. To už mi došla slova a nekomentovala jsem to. I přesto, že paní doktorka má pro mě takto nepřijatelné názory je dobrý odborník a zůstanu u ní v péči. Nabízela mi samozřejmě po dětech HA, ale respektuje můj názor, že hormony ne, a to je pro mě důležité.
I když jsem se s makrobiotikou potkala teprve před 3 roky vždy jsem z hormonů měla "strach" a tak jsem nikdy HA nebrala.
«
Poslední změna: 05. Březen, 2009, 06:30:08 od Renka
»
Zaznamenáno
paulina
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #41 kdy:
05. Březen, 2009, 07:15:33 »
Renko, úplně jsi mi připomněla, že jsem na tohle téma nedávno četla článek v MF Dnes
http://zdravi.idnes.cz/menstruovat-nemusite-tvrdi-lekari-dui-/vase-telo.asp?c=A090227_084847_vase-telo_bad
a že mi úplně zůstával rozum stát.
Kontinuální braní HA doporučují jako VHODNOU VARIANTU a jediné mínus vidí v psychologickém aspektu, že si žena může připadat "nežensky"!!
Tak si říkám, jak je všechno vzhůru nohama...
A když už jsme u té gynekologické ordinace a videí, které jsou v ní možna shlédnout (plus další letáčky atp.), tak dalším obrovským marketingovým trikem je teď vnucování očkování proti rakovině děložního čípku pro mladé slečny od 13 do 18 let tuším - v podstatě ta hlavní aktérka tam zastává roli matky s názorem "pokud svou dceru nenecháte očkovat, jste krkavčí matky a nezáleží vám na jejím zdraví" ... no chápete to?!? Kdyby jí radši koupila nějakou MB knihu
Pardon za OT.
«
Poslední změna: 05. Březen, 2009, 07:19:00 od paulina
»
Zaznamenáno
P A U L I N A b l o g u j e z I t á l i e a n e b . . .
Renka
Newbie
0
0
«
Odpověď #42 kdy:
05. Březen, 2009, 08:37:19 »
Paulina: reklama na očkování proti rakovině děl.čípku v té čekárně běžela samozřejmě taky + reklama na vitamínky v těhotenství + přípravky
na "zvládnutí" klimaktéria, jak jinak než medikamenty
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #43 kdy:
05. Březen, 2009, 14:19:05 »
Bohužel mají pravdu v tom, že dnes začínáme s dětmi pozdě a máme jich málo... asi nejhorší na rakovinu ženských orgánů je početí prvního dítěte kolem 28.roku a více. Ale řešit to HA? to je hrůza. Asi jim nepřijde nepřirozené, že si tělo bude několik let myslet, že je "v tom" ..
Jinak těch reklam je kvanta a nedá se to zastavit... je to na všude a na všechno.. třeba včera jsem měla leták od Nestle pro miminka a maminy.Několikrát tam bylo zmíněno, jak je kravské mléko nevhodné pro děti do tří let, ale o stránku nebo o větu dál už povídali o tom jak je super výživa Beba HA 1 pro nekojené děti.. nebo tam mělli recetpty pro batolátka se smetanou. Ta asi taky neni z krávy..
Ale tak je to s každou komerční reklamou..
Já se musim přiznat, ale já už nebyla na preventovce cca 4 roky.. a zatim se tam neženu.
Zaznamenáno
www.mimiskove.cz
milan
Makrobioklub
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #44 kdy:
25. Duben, 2009, 07:51:52 »
ahoj kukicho,
jsi peknej exhibous, porad je to jen dokolecka. Litovat te nebudu, jsi pekna ostuda! Zacnes uz konecne se sebou neco delat? Hele, zajed k Nade Kubikove do Hostivic u Prahy, na zakladni kurzik, at se nekam posunes a mozna zjistis, ze MB je o necem jinym.
Pokud si chces vyresit problemy s pleti, musis si dat nejprve do hromady streva. Pokud budes mit spatna streva, nacnes si jatra, s nepravidelnosti i slinivku. Diagnosticky orientacne: celo - tl.strevo, popr. jatra, spanky: slezina, slinivka, brada - pohl. organy.
Na pana Dvoraka kontakt mas i vis, kde ho sehnat. Spis se bojis, ze te pretrhne.
Tak se mej krasne.
Zaznamenáno
Milan podporuje:
www.makrobioklub.cz
(neziskova organizace zabyvajici se makrobiotikou),
www.makrobiotika.info
(MB diskuzni forum).
Stran:
1
2
[
3