Stran: 1 2 [3]
  Tisk  
Autor Téma: akné a hubnutí na makrobiotice  (Přečteno 1834 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Tamren
Newbie
*
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #30 kdy: 19. Srpen, 2008, 21:13:01 »

Standa.K

Ahoj, dík za odpověď. Docela mě uklidnila, ptz. se taky občas stydím jít mezi lidi  Roll Eyes
« Poslední změna: 21. Srpen, 2008, 19:07:48 od Tamren » Zaznamenáno
Sunny
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

224257055
Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 05. Listopad, 2008, 17:11:02 »

Ahoj, prosím Vás zkušenější o názor: už víc než rok mám problémy s akné, zejména na tvářích a lícních kostech. Začalo mi po vysazení antikoncepce (oblíbená Diana), kterou ale už brát nemíním... No, vloni jsem se přes zimu "léčila" retinoidy od kožní lékařky, a docela to pomohlo, ale přes léto jsem je nahradila jen kosmetikou, protože s pletí ošetřovanou retinoidy se nesmí na sluníčko. No a akné se postupně znovu vrátilo, i když už ne tolik jako dřív.

Ono bylo v podstatě i hlavním důvodem, proč jsem začala hledat alternativní výživové směry, a dostala se sem. Zatím rozhodně nejím MB stravu, spíš zkouším jednotlivá jídla a chtěla bych postupně přejít a zkusit, co to se mnou udělá. No a můj dotaz:

Zítra jdu na kontrolu na kožní a uvažuju, jestli si zase na zimu nechat předepsat krémy, které by  nejspíš na čas zabraly, nebo ne. Můžou nějak ovlivnit - zabrzdit? eliminační procesy? nebo si díky nim můžu pomoct do doby, než se mi podaří přejít na léčebnější stravu a upravit pleť přirozenou cestou? (Tuším že a) je správně, ale nicméně se ptám, jestli třeba nemáte jiný názor, jakoukoli radu nebo něco.) Díky!  Smiley
Zaznamenáno
Nena
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 05. Listopad, 2008, 17:31:45 »

ahoj Sunny, akne neni problem pokozky, ale je to zpusob jak se organy cisti. urcite bych to nezamezovala zadnymi kremy. az se casem procistis, tak se to zlepsi, uvidis. ja skoro zadne akne v puberte nemela a az s makrobiotikou se mi v dospelosti zacalo delat. ale jiz mam vypozorovane, ze se dela na urcitych castech obliceje, ktere jsou spojene s urcitymi organy a tak vim proc... a snazim se proti tomu bojovat stravou, pohybem, cvicenim, shiatsu apod.
drzim ti palce. ale doktorka ti samozrejme bude chtit predepsat jen leky, kremy, masticky... tak at to zvladnes  Wink
Zaznamenáno
Sunny
Newbie
*

224257055
Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 06. Listopad, 2008, 10:16:45 »

Neno, díky. Mně je jasné, že akné je vnitřní záležitost, akorát je bohužel vidět na povrchu, no.  Huh? ale já už jsem si na něj u sebe celkem zvykla, tak ještě vydržím, k doktorce jsem nakonec radši vůbec nešla, vím že by to vůbec nepochopila.  Grin

Zeptám se: kde čerpáš informace o tom, která část obličeje odpovídá kterému orgánu? Já jsem se o to právě začala zajímat, když se mi akné udělalo jen na některých místech obličeje, a to v podstatě symetricky na pravé i levé tváři a lícních kostech, tak jsem hledala a ptala se... jednou mi bylo řečeno, že jde o ledviny; jednou zas, že o tlusté střevo, takže vlastně vůbec nevím.  Roll Eyes
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 06. Listopad, 2008, 11:50:19 »

Ve spodu této stránky máš doporučení na dvě základní knihy - http://www.prirodnivyziva.cz/druhy_diagnostik.htm
Jinak mnoho další literatury ohledně čínské medicíny.
Zaznamenáno
Sunny
Newbie
*

224257055
Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 06. Listopad, 2008, 16:47:59 »

Děkuji, mrknu na to.
Mě právě mate, že se z různých zdrojů dozvídám různé údaje, a tak trochu nevím, k čemu se přiklonit.
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #36 kdy: 06. Listopad, 2008, 19:10:57 »

Víš ono je to téměř nepodstatné. Je jasné, že máš zanešená střeva.. takže je potřeba je vyčistit. Pan Dvořák nám radil pít ráno teplou vodu a cvičit. Funguje to, vyzkoušela jsem to sama na sobě. Nejíst nic zahleňujícího. Nejlepší je k tomu ještě přihodit výplachy nosu, protže pokud jsou zanešená střeva a kůží se to čistí, tak jsou určitě zanesené i dutiny. Tím vším se v tobě nastartuje proces čištění. A pak poznáš, kterí další orgány jsou na tom hůř a můžeš se dál zaměřovat na ně. Nemá ale téměř smysl se zabývat jinými orgány, když máš zanešení střeva..

TAk se pusť do čištění, dej tomu čas a pročítej knížky..  Smiley
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení