Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Proč důslednou makrobiotiku?
Stran: [
1
]
2
3
...
8
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Proč důslednou makrobiotiku? (Přečteno 4129 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Tamren
Newbie
Pohlaví:
Proč důslednou makrobiotiku?
«
kdy:
05. Srpen, 2008, 18:29:11 »
Ahoj všem,
věřím, že strava léčí, je to logické a nejsem sám, kdo tomu věří. Jen mě zajímá, proč tak důslednou makrobiotiku?
Vím, že vychází z knih od Kushiho. Ale je to, co Kushi tvrdí, opravdu pravdou?
Němějte mi to za zlé, jen bych chtěl otevřít toto téma. Také jsem přívržencem makrobiotiky, přijde mi jako nejlogičtější cesta za zdravím. Proč si ale občas nedat čerstvé maso, ať už bílé, nebo červené? Kozí nebo kravský jogurt? Vejce? Tělo přeci taky potřebuje živočišné tuky! Nebo proč si nemůžu dát tropické ovoce, když mám na něj chuť? Vím, ochlazuje, ale třeba zrovna potřebuju ochladit. Chápu, že člověk by němel jíst hodně chemicky upravené, konzervované a jinak průmyslově zpracované suroviny, ale když mám někdy chuť na něco, tak si to dám, v malém množství a bez výčitek.
Doufám, že se na mě za tento názor nebudete zlobit, nezavrhnete mě a že o tom poklábosíme.
Zaznamenáno
Zoanka
Newbie
Pohlaví:
Re: Proč důslednou makrobiotiku?
«
Odpověď #1 kdy:
05. Srpen, 2008, 19:27:32 »
Mne mb inspiruje, ale za makrobioticku se nepovazuju... 3 jidla denne si jakztakz podle mb zvladnu pripravit, ale ja musim jist kazdy 2 (nejvejs 3) hodiny, jinak mi je pak spatne, takze to zachranuje nejaky pecivo namazany maslem a treba domaci marmeladou...
maslo tak nejak proste nedokazu vypustit (vhodnou nahradu jsem nenasla...
mb je super, ale dusledne to v soucasny dobe proste nedelam
Zaznamenáno
majkl
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
05. Srpen, 2008, 22:01:42 »
Tohle jsou podle mě jediná tři dogmata, která je potřeba v makrobiotice dodržovat: (ne že by se mi to dařilo
)
Jíst toho co nejméně,
pořádně kousat
Pestrost stravy (tj. opak stereotypu)
Ostatní zákazy a příkazy platí jen pro vážně nemocné lidi, kteří se potřebují vyléčit.
Zaznamenáno
aknela75
Newbie
«
Odpověď #3 kdy:
05. Srpen, 2008, 22:42:10 »
Tak tyto dogmata fakt sedí. Já MB hrozně porušuji, ale když jím střídmě, tak to tak "nebolí". Ale pořádně nekoušu, to se musím přiznat. A pestrost je taky hooodně důležité. Kéž bych se těmito třemi taky řídila, nějak mi to mnoho nevychází.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member
«
Odpověď #4 kdy:
06. Srpen, 2008, 08:32:42 »
No, tak podle techto kriterii jsem defacto makrobiotik i ja, a taky proc ne
Prestoze z ordinace pani Pruchove bych byla coby vitarian nejspis vynesena v zubech
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #5 kdy:
06. Srpen, 2008, 10:43:45 »
S tou pestrostí je to jak - já prostě jím hodně mrkve, celer, brokolice, cibulku, porek, kukuřici semtam, a k tomu kombinuju obilniny. To je to hlavní co jím.. a nějak nevím jestli to je stereotyp.. pro mě se nezdá že by to byl stereotyp, pro někoho jo. Tak kde je ta mez? Tam kde to beru podle sebe?
Zaznamenáno
beruška
Newbie
Pohlaví:
«
Odpověď #6 kdy:
06. Srpen, 2008, 10:46:35 »
Hurá,
konečně trochu jiná nota ! Už jsem z těch "švestiček umeboši" začínala být unavená. TOLERANCE - to je to koření, co nám všem možná chybí nejvíce. V jídle i v myšlení.
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #7 kdy:
06. Srpen, 2008, 15:11:37 »
Tak vidim, ze se vam dizkuze zvrhava spis v to co kdo porusuje
Myslim, ze otevrit toto tema neni nic spatneho a hodne lidi opravdu nezna MB natolik do hloubky, aby si nekladlo podobne otazky (ja nejsem taky zadnej velkej expert pres MB a taky se v ni mam porad co ucit)..
Zacnu asi s otazkou co je to vlastne dusledna makrobiotika? Z meho pohledu dusledna makrobiotika je ta lecebna.. Takova, kde je treba zapomenout na tri ctvrte toho, co se bezne jeste povazuje za makrobioticke... Zbytek je makrobiotika volna az zadna
...
Proc si obcas nedat maso? No zde jsou dva pohledy proc fakt ne... 1) vegetariansky - zabijet zviratka je osklive. 2) zdravotni - maso je velmi skodlive a zivocisne bilkoviny k zivotu opravdu nejsou potreba 3) duchovni - konzumace masa blokuje duchovni energie ...
Proc si nedat mlecne produky? O tom se da napsat traktat na 100 stranek - no zanasi to telo peknym sajrajtem, demineralizuje a prekyseluje organizmus a tak podobne.. ne diky, to proste za to nestoji
Tropicke ovoce taky neni zrovna vhodnym pokrmem v nasem klimatickym pasu, ale proc rozebirat znama fakta ze?
Myslim, ze kazdej by si mel jist co chce, je to naprosto jeho volba, ale ja osobne bych byl radej o hladu, nez abych si dal rohlik se salamem...
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #8 kdy:
06. Srpen, 2008, 18:14:16 »
ahoj,
já jsem teď mb hodně porušovala - hlavně v porcích, pomlkách mezi jídly, pořád jsem něco umlsávala... ujela jsem na sladech, semínkách, rozinkách, rýžovém mlíčku, granolách, lupíncích... nic pro vážněji nemocnou
a bum.. už dva dny nemůžu do těla vpravit skoro nic, mám naplynovaný žaludek, pořád si říhám a cítím zkažená vejce, nadýmám se, mám průjem, jsem strašně slabá, půl dne prospím, vláčím se jako mátoha, bolí mě žaludek atd atd... musela jsem si přehodit směny v čaji, včera jsem tam bojovala s mdlobou a zvracením, dnes jsem raději zůstala doma...
chce se mi zvracet při pomyšlení, že bych do sebe vpravila víc než hrstičku čistého obilí s troškou dušené zeleniny... doufám, že to brzo přejde, ale jsem za to velmi ráda, byla jsem tak rozjetá, že jsem se nemohla jinak zarazit, jen mě mrzí, že tak přidělávám kolegovi starosti, měl mít volno...
pap
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #9 kdy:
07. Srpen, 2008, 09:14:58 »
dnes pokračuji...
je to jako čistit žumpu...
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #10 kdy:
07. Srpen, 2008, 10:38:55 »
A jak je to s tou pestrostí?
Kuki, neboj, to se spraví a bude zase hej :-)
Zaznamenáno
beruška
Newbie
Pohlaví:
«
Odpověď #11 kdy:
07. Srpen, 2008, 13:38:13 »
Kukicho, co ta borelioza ?
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #12 kdy:
07. Srpen, 2008, 14:57:16 »
ahoju beruš,
no já už to neřešila a hlavně v tomhle stavu ani nemůžu k doktorovi, hned by do mě něco cpal... chci si tuhle očistnou prožít pěkně v ústraní, žádný doktorský stressy... od giorgino jsem dostala lahvičku ArtiDren od Jonáše (Joalis) proti borelce a tak to užívám... jo, díky moc giorgino, máš u mě čaj velejemných chutí... bolesti nohou odstoupily, nevím, jak jinak to řešit, hlavně teď nemám sílu...
uf, nějak se toho nakupilo, ale svým způsobem se mi vlastně velice ulevilo...
elvis, díky za podporu... občas je mi z toho mého těla blinkavo, ze všech těch křečí, bolístek, bublíků a smradíků...
papa
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #13 kdy:
09. Srpen, 2008, 10:45:28 »
ne a ne vůbec se to nelepšííí
ech
přemýšlím, jestli bych neměla někam k někomu zajet... mám z toho trochu nahnáno, už to trvá pátý den, pořád průjem, nafouklý žaludek, jako žumpa, plná zkažených vajec... dnes si dám zas rýžový půst... nevíte, co by pomohlo???
díky pap a hezký víkend
Zaznamenáno
myspule
Newbie
«
Odpověď #14 kdy:
09. Srpen, 2008, 12:16:13 »
ahoj kukicho,
mám s tebou natolik společné téma, že jsem se právě registrovala, abych tě podpořila v tvým usilí.... UZDRAVIT SE.
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
3
...
8
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na: