Stran: 1 ... 6 7 [8]
  Tisk  
Autor Téma: Proč důslednou makrobiotiku?  (Přečteno 4125 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Jitřenka
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #105 kdy: 23. Srpen, 2008, 11:37:57 »

V otazce soli taky nemam jasno. Sice nesolim az na vyjimky vubec, ale zase treba ledova morska voda spolu s ionizovanym morskym vzduchem jsou pro me balzamem zivota. Nejen subjektivne. Jednou me to primo vykoplo z pustovaciho kolabovani do stavu, kdy jsem mesic nemusela snist vubec nic, citila se jak znovuzrozena, plne funkcni a neztratila za mesic ani pul kila. Taky treba jogini, co durazne radi nesolit, davaji sem tam sank praksalanu, coz je solna bomba i pro vsezravce. Osobne jsem zkousela sanku s himalajskou soli a jednou v nouzi i s obycejnou kuchynskou, byl to nesrovnatelny rozdil. Ta himalajska neni tak hnusna na chut, nevysousi tolik a hlavne jsem po ni nebyla priotravena jako po te obycejne rafinovane.

Existuji teorie, ze lidske telo vykazuje silne znaky adaptace lidoopa na morskou vodu, coz by mi davalo dost smysl, i kdyz samozrejme netusim jak to ve skutecnosti je. http://groups.google.com/group/stinstromu-net (musi se to stahnout kliknutim na radek Teorie vodni opice). Mluvi vlastne o tom, ze spousta znaku, kterymi se lidske telo lisi od opicich, fyziologicky vypovida o adaptaci na pohyb ve slane vode. Kdovi jak to nakonec bylo s tou Archou  Cool

Tak já taky nevím, byla jsem toho názoru, že malé množství soli podporuje vstřebávání živin z potravy. Takže pár zrnek občas do jídel při vaření dávám... Samozřejmě mořskou bio sůl... Ale bůhví, jak to teda vlastně je.....  Eek Very Happy
Zaznamenáno
Standa K.
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #106 kdy: 25. Srpen, 2008, 13:05:05 »

jen malé technické info :

bio sůl - neexistuje, sůl je nerost a na jakýkoliv nerost nelze získat bio certifikaci (ještě před rokem jsem dělal obchodního zást. ve firmě Pro-Bio, tohle mi tam bylo tehdy ohledně bio soli řečeno) - že si to dá někdo do názvu je druhá věc ale "zelená zebra" na obalu nebude...
Zaznamenáno
milan
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #107 kdy: 25. Srpen, 2008, 13:14:08 »

jj, taky jsem bio sul jeste nevidel...  ale co neni, muze byt...  treba za cas bude i bio voda a bio vzduch... Grin
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 25. Srpen, 2008, 13:59:10 »

Japabyne  Wink Bio-sul je prece v bio-celeru a bio-rasach morskych Cool
Zaznamenáno
Jitřenka
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #109 kdy: 25. Srpen, 2008, 14:18:12 »

jen malé technické info :

bio sůl - neexistuje, sůl je nerost a na jakýkoliv nerost nelze získat bio certifikaci (ještě před rokem jsem dělal obchodního zást. ve firmě Pro-Bio, tohle mi tam bylo tehdy ohledně bio soli řečeno) - že si to dá někdo do názvu je druhá věc ale "zelená zebra" na obalu nebude...

Pravda, měla jsem na mysli tuhle: http://www.rozmaryna.cz/obchod/images/60.jpg

Vidím značku Country Life a hodila jsem ji do jednoho pytle s jinými potravinami. Wink Jinak bych určitě nic, co někdo za bio jen "vydává" bez platné značky konkr. země, nekoupila... Plno neznalých lidí si však myslí, že je to děsně jednoduché a "bio je pochopitelně podvod, bo si to tam může napsat KAŽDÝ"... Smiley

Samozřejmě jsem tím nechtěla říct, že co není bio, je špatné, stejně jakož rozhodně ne to, že vše bio je nutně zdravé. Pokud to tak někomu vyznělo......
« Poslední změna: 25. Srpen, 2008, 14:21:58 od Jitřenka » Zaznamenáno
Jitřenka
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 25. Srpen, 2008, 14:22:42 »

Nicméně... tuší někdo, jak je to s tím solením?
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #111 kdy: 26. Srpen, 2008, 12:11:38 »

Se solením je to tak, že by se mělo solit solí mořskou a to tak akorát páč sůl je potřeba.  Kdo je celkově víc jin, si klidně můlže dát i víc soli. Ale nikdy nepřehánět. A hlavně dávat pozor na solené výrobky a případně přizpůsobit jim jídlo.

Ještě k té minulé debatě. Když si to čtete, tak to opravdu zní odměřeně. Kdybych se s Vámi bavila ve skutečnosti zněla by Vám stejná slova uplně jinak. Navíc jsou to všechno věty, které se dotýkají Vaší osoby- tím jsou nepříjemnější a špatně se vstřebávají a chápou.
A ještě jedna věc, to že Vám tady píšu nějakým způsobem neznamená, že ve skutečnost taková jsem taky. Ve skutečnosti jsem tichá a klidná...jako voda, k tomu má blízko k přírodě jako strom.. ještě k tomu jsem žena a ještě k tomu víc jin než bych měla být. Takže k tomu abych komunikovala nějak hodně drsně mám fakt daleko....

Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #112 kdy: 26. Srpen, 2008, 12:33:07 »

El, mne se to na tobe prave libi Wink Vzdyt prece po sobe nevrhame noze. Myslime to se sebou navzajem dobre a ostrejsi debata jen procisti vzduch  Very Happy  A s tebou se tak krasne nekdy hada, ze se clovek fakt nenudi  Cool 
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member

97044257
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #113 kdy: 26. Srpen, 2008, 12:54:48 »

Ja vidim rozesmatou El stojici po kolena v Sazave a strikajici proudici vodu na vsechny strany Potlesk
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #114 kdy: 26. Srpen, 2008, 13:57:23 »

Lordík: jů  Very Happy  hnedka bych jela znova!!! teďka jsme s Kájou koukali na Ploučnici- je tam dlouhá průrva skálou  a krásná příroda!!!

Fiona:   dancing
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member

97044257
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #115 kdy: 26. Srpen, 2008, 14:32:06 »

El: Taky bychom jeli hned. Jen na to letos uz nezbude cas, porad se jeste zdrzujeme s rekonstrukci bytu.. Spis nam ted vyjdou az nejake podzimni sportovni akce.. Smiley ... A lyze uz se taky blizi On Fire
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #116 kdy: 26. Srpen, 2008, 14:35:49 »

Lordík: já už mám taky letos s vodou a volnem vystaráno ... snad ještě pár dní na chalupě ...

Tak musíme něco vymyslet na podzim Smiley
Zaznamenáno
Elvis
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #117 kdy: 26. Srpen, 2008, 15:38:44 »

Kam takhle jezdíte na dovolenou? Já bych taky ráda viděla rozesmátou El pokolena ve vodě jak cáká vodu všude kolem.. chi..
Ne, nerada bych, aby to vyznělo, že se vtírám..
Jen jestli třeba nejezdíme na stejná místa, nebo byste mi mohli třeba něco doporučit.. to by bylo moc fajn. Já bych taky mohla leccos doporučit, nebo nedoporučit. Dělala jsem v cestovce a za tento rok jsem byla u moře v Itálii asi 10x, v Chorvatsku jednou na týden, na Floridě, atd. Mám procestované kde co, ale domovinu tu ne.. a to je trochu ostuda. Měla bych to napravit - takže sem s tipy. Chi chi..

Berušky moje, jsem tak ráda, že jsem zase na tomhle serveru.. uf.
Pa
Zaznamenáno
Petrrra
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #118 kdy: 26. Srpen, 2008, 18:38:07 »

Lord kikin+El : ty jo, jak to tak čtu, tak mě začíná mrzet, že jsem se na společnou vodu nedostala:-)

Elvis: ..Jezdíme s přítelem o víkendech hodně na vandry po Čechách, takže určitě mohu doporučit jakoukoliv část brd, Ralsko( Bezděz, Houska), Úterský potok, Javornici, Střelu, Středohoří, Klokočky...no mám spoustu tipů, kdybys chtěla třeba popsat nějakou trasu detailněji, klidně napiš.

Jinak, přátelé, vypadá to, že nejspíš od poloviny září začnu provozovat hospodu v Týřovicích( www.tyrovice.cz), ráda bych tam zavedla i každodenní nabídku MB talíře, moc ráda bych se tam s váma případně potkala. ..Ještě by to chtělo nějaké obsáhlejší zkušenosti se správným vařením:-)..no, je to zatím jen taková představa...apropos, chystáte se někdo na říjnový kurz do Dobrušky??
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 6 7 [8]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení