Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: odstraňování chloupků  (Přečteno 498 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Petrrra
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« kdy: 12. Září, 2008, 20:28:50 »

Ahojky, ráda bych se zeptala, co říká mb na holení "nežádoucích" chloupků, nohy, třísla atd. Zajímalo by mě to z energetického hlediska, dost o tom posl. dobou přemýšlím a zajímal by mě i jiný názor. Děkuji Poklona
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: 12. Září, 2008, 20:39:55 »

Někde jsem četla, že chloupky mají být u žen na ohanbí a v podpaží. Na nohou ani rukou ne, stejně jako se někdy dělá knírek...   jinak jejich funkce je ochranná a oteplující.
Takže podle přírody by ty chloupky na ohanbí a v podpaží zkrátka být měly... ale co by na to říkala naše společnost- holky v tílku s chloupkama v podpaží...

Chloupky na ohanbí chrání vstup do pochvy, to je důležitá funkce. když tam nejsou, tak je žená víc náchylná k infekcím. Navíc to dost odnáší kůže. nehledě na to, že jsou ty chloupky pak tvrdé.

Chloupky v podpaží mají taky vliv na pocení. Když tam nejsou, tak se odpadní látky vylučují i okolní kůží. Což pak podle vědců může mít za následek i rakovinu prsu.
Stejně tak používání deodorantů. Místo nich je lepší používat ředěné éterické oleje...

Vždycky jsem přemýšlela nad tím, co bych dělala někde sama na ostrově. Čím bych si to oholila? do teď mě nic nenapadá...

Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12. Září, 2008, 20:48:11 »

Na tom ostrove bys to prave neresila, ne?
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: 12. Září, 2008, 20:50:40 »

zezačátku asi trochu jo páč je to nezvyk Smiley a zmínila jsem to proto, že dřív to prostě neřešily..
Zaznamenáno
Tina
Newbie
*

372585734
Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12. Září, 2008, 20:58:25 »

taky jsem už nad tím při holení chloupků přemýšlela. když to tak přiroda zařídila, asi by to tak mělo být. ale bohužel, jak to zase vypadá. i když před pár lety se holky neholily, dokonce se pamatuju, že jeden můj kamarád chtěl holku s chlupatýma nohama, protože kdesi slyšel, že taková musí být vášnivá Wink je to zase holt otázka mody a reklamy. těžko by se prodávaly holicí strojky, waxy, krémy...kdyby nebylo moderní holit se
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member

97044257
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #5 kdy: 15. Září, 2008, 09:23:05 »

Holky, chloupky nechat vzdyt je to krasny Wink
Zaznamenáno
NEW_PAGE
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #6 kdy: 20. Říjen, 2008, 13:23:25 »

El, chcem sa opýtať či náhodou nevieš, ako vyrobiť ten čisto prírodný dezodorant na báze éterického oleja...s čím ho zriediť ? Typujem že s olejom panenským, napríklad slnečnicovým ( v našom podnebnom pásme vhodným, sézamový totiž extra nevonia, keď sa nanesie na pokožku... pripomína arómu uriny ). V akom pomere teda ? Je zarážajúce, že sa vedú LEN SPORY o tom, či taký antiperspirant môže byť zdraviu škodlivý... Veď my čo sme tu určite vieme, že aj bežný dezodorant, ktorý poteniu nezabraňuje, len ho "prevoniava", je zdraviu škodlivý, lebo je to chémia ako hrom. Tak isto aj rôzne pleťové krémy...treba ich nahradiť... Alebo kupovať čisto prírodné.
Zaznamenáno

Láska nikdy nepodozrieva. Láska nie je nikdy žiarlivá, nikdy nezasahuje do slobody druhého. Láska nikdy nič druhému nevnucuje. Láska dáva slobodu a sloboda je možná iba vtedy, keď má vo vašom spoločnom bytí priestor.
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: 20. Říjen, 2008, 13:53:30 »

ahoj, já je ředím s jakýmkoliv olejem- nejvíc asi slunečnicovým. Ale éter.oleje se dají ředit i s alkoholem nebo jen s vodou. S vodou je to asi nejlepší, pokud to chceš použít jako parfém. Na provonení oblečení se  dá dát i koncentrovaný nebo ředěný s vodou na oblečení,nejlíp do rozprašovače. A pokud by se to používalo jako deodorant, tak bude lepší olej. Ale musí se na to dávat pozor. Z podpaží se olej vstřebává hodně rychle do krve, kvůli podklíčkové tepně a žílám..

Ještě chci k těm chloupků něco napsat Smiley dycky jsem si myslela, že pokud budu mít v podpaží chloupky, tak budu i víc cítit potem. Tak to teď testuju. Chloupky mám(zezačátku to trošku kousalo-jak byli ostré od holení) a zatím celý měsíc nepozoruju, že by byl víc cítit pot.
To jsem příjemně překvapená Smiley
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 20. Říjen, 2008, 14:18:02 »

To jsou teda paradni studie, co provadis s tim podpazim.. to me pobavilo  Grin
To si ale jeste musis byt jista, aby se ti nezahlenoval nos.. a nebo nejlepe aby to posuzovali aspon 3 nezaujati čichači  Smich  Rofl
Zaznamenáno
Pavlínka
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #9 kdy: 20. Říjen, 2008, 14:31:54 »

Já používám pudr od firmy Nobillis Tillia. Nedělám reklamu  Cool
jen z těch přírodních alternativ mi připadá nejpohodlnější...
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #10 kdy: 21. Říjen, 2008, 05:09:24 »

Tak tohle radši budu posuzovat sama Smiley no ale ještě jsem přemýšlela nad jednou věcí.Že lidi se potí díky tomu co jedí a smrdí to taky díky tomu, že jsou zanešení.. Takže já bych poradila- hezky si pročuístěte organismus Smiley

Ale lidskej pot umí taky krásně vonět. To je právě to, když je to fajn. A dříve, když se lidi nepajcovali, tak to byla jedna z věcí kterou hodnotilli ´při výběru partnera...Smiley
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení