Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
praskání žil
Stran: [
1
]
2
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: praskání žil (Přečteno 1001 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Tina
Newbie
praskání žil
«
kdy:
12. Září, 2008, 20:54:22 »
zajímalo by mě, jestli mb může vylepšit stav žil. začala jsem praktikovat mb a začaly mi neskutečně praskat žíly na nohách. co dělám špatně? díky za rady
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
Re: praskání žil
«
Odpověď #1 kdy:
12. Září, 2008, 20:59:54 »
jsi moc v jinové kondici. Takže jez míň jin potraviny a víc jangu- pohyb, jang potraviny, jang příprava jídla...možná míň pít. V mb by se mělo pít půl hodiny před jídlem a nejdřív půl hodiny po jídle. Ráno hlavně voda a pak hlavně banča,hoji ča...
Zkus si na ta místa máznou miso shiro. A dělat masáže- tak že bude ty nohy poklepávat dlaní-plácat, lehce.
Mb léčí celého člověka, když se dělá správně...
Zaznamenáno
Tina
Newbie
«
Odpověď #2 kdy:
12. Září, 2008, 21:09:24 »
jin a jang mě zatím do hlavy nevlezlo, ale byla jsem u Zuzky, ta zas říkala, že jsem spís jang. jim teď hodně delší dobu vařené kaše, obilniny, piju docela střídmě, já nevim, mám z toho docela strach
Zaznamenáno
Jezour
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
12. Září, 2008, 21:31:25 »
U které, u Terešové?
Já tedy nevím, ale myslím, že v tvém případě tam mohou být oba extrémy, ale není úplně lehké aby ti někdo radil, když neviděl, jakou máš konstituci, k čemu inklinuješ, atd. Možná bude lepší zeptat se někoho zkušeného.
Praskání žil může být právě z jangu,-pokud jí člověk např.hodně suchého nebo pečeného, tak žíly křehnou, když se hodně solí, tak můžou být i křečáky. Tady bych před jang stravou naopak varoval. Hlavně neměj strach, to zvládneš!
Zaznamenáno
Tina
Newbie
«
Odpověď #4 kdy:
12. Září, 2008, 22:28:53 »
no praská to opravdu hodně, to jsem nikdy neměla. nechce se mi moc zahrávat, tohle pak praskne jednou v srdci a je po srandě. uvidím, jak to řešit. asi víc rutinu, budu muset asi pěstovat zelenou nať pohanky, event.rutin v tabletách. jinak mě teď nic nenapadá. možná zkusím nějakého diagnostika, ale vůbec nevím koho.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #5 kdy:
13. Září, 2008, 05:37:10 »
kushi- mb a přírodní léčení
Převaha jin složek v potravě způsobíexpanzivně na krevní cévy, které dilatují-rozšiřují se, ztrácejí pevnost a snadno praskají´. Doporučuje gomasio a umebošky.
Zaznamenáno
Tina
Newbie
«
Odpověď #6 kdy:
13. Září, 2008, 10:04:59 »
něco pro zasmání - ty strašný modřiny, který se mi udělaly teď - je to z nové houpací židle, kterou můj muž přinesl a ne které já seděla když jsem zírala do pc
jinak, žilky mi praskaj, taky jsem hledala v knížkách, asi je to fakt jin složkou - hodně piju, do toho ty vodnaté kaše, málo zelené zeleniny. budu muset fakt na nějaký ten kurs vaření, abych trochu zvládala. dík za rady.
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #7 kdy:
15. Září, 2008, 09:21:33 »
Pokud praskaji zily tak hlavne zadny pecivo. To v zpusobuje oslaveni zil a v kombinaci s jinovou potravinou - ktera zilu roztahne, zpusobi prasknuti...
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #8 kdy:
15. Září, 2008, 15:10:15 »
Je praskání žil a křečové žíly stejný princip?
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #9 kdy:
16. Září, 2008, 10:18:19 »
je.
ALE ještě k tomu má ten človíček ucpaný nebo bordelem zanešený hluboký žilní systém v noze. Pak se krev , který jde k srdci cpe na povrch. Proto je tam velké nebezpečí trombozy a embolie.
Jsou dva typy žil- povrchové a hluboké.Oba typy sbírají krev odkysličenou a vedou ji k srdci do dolní dutý žíly.
Lidé maj hluboký žíly zabordelařený- hleny, tuky, krevními sraženinami. Je to jako když se v trubce začne usazovat bordel, je ho pořád víc a víc- podle toho kolik toho bordelu kolem protéká( tam kde nějaký bordel je, tam se také lépe usazuje další) A když už to dojde k tomu, že se uloupne, tak vznikne embolie. Kus bordelu plave žílami... podle velikosti pak něco ucpe- malý se dostane nejdál a udělá většinou malou škodu, velký ucpe větší tepnu a problém je větší...lidi na to umíraj.
Ale to se týká lidí opravdu hodně zanešených... každá nemoc sestupuje dolů. A když je nejníž, tak "stoupne vzhůru" To znamená, že lidi, kteří maj zanešené žíly v nohách jsou zanešení úplně všude...
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #10 kdy:
16. Září, 2008, 13:31:44 »
Děkuji. A existuje nějaké MB doporučení na křečáky?
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #11 kdy:
16. Září, 2008, 13:39:29 »
Jo, je to jednoduché. Přestat jíst to co nás zahleňuje, vyčistit se... to že se žíly rozšiřují je jinový proces, takže se jangizovat. Chce to zdravý pohyb, cvičení...
.
Zaznamenáno
Tina
Newbie
«
Odpověď #12 kdy:
20. Září, 2008, 20:50:34 »
znamená to, že bych měla vynechat veškerou mouku, sojové mléko i jogurty, vločky, kroupy a tak? a co sušené ovoce? Ořechy? Díky za rady
Zaznamenáno
Tina
Newbie
«
Odpověď #13 kdy:
20. Září, 2008, 20:52:03 »
a jak se solí? ta je jang, ne? taky vynechat, nebo užívat maličko? cukr je asi out, to je jasný.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #14 kdy:
20. Září, 2008, 21:10:03 »
ano všechnu mouku, mléko když už tak rýžové, vločky co nejmíň, kroupy jo. Sušené ovoce co nejmíň-já ho nejedla vůbec. A ořechy taky ne. Cukr je jasnej. Sladu co nejmíň.
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
General Category