Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Makrobiotika a aktivace čaker  (Přečteno 311 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
seishi
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« kdy: 15. Září, 2008, 12:21:25 »

Nazdar lidi,
prosim vás, máte někdo zkušenosti s aktivací čaker podle chutí potravin?
Někde se o tom psalo v článcích o józe, ale jen jaksi okrajově....
testl jsem si automatickou kresbou čakry a evidentně potřebuju posílit první dvě.
jde o to, že teď mám dost zásadní změny v životě a jaksi ztrácím vitalitu a "půdu pod nohama"
...cvičím sice čchikung a jógu, ale jaksi to nezabírá Roll Eyes
Zaznamenáno
tomy
Jr. Member
**
Pohlaví: Mužské

428445587
Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 15. Září, 2008, 19:49:42 »

Vetsina lidi ma vice caker uzavrenych nebo nejak omezenych. Podle chuti potravin jsem to teda nezkousel, ale mnohe meditace pomahaji.
Zaznamenáno
Psychedelic
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: 15. Září, 2008, 20:09:02 »

Pro posílení čaker je výborné reiki dle pana Usuiho - je třeba zasvětit.
Čakry jsou často "slabé" protože jsou zanesené negacemi - tedy je spousta věcí jak je čistit - viz. např. holotropní dýchání a jiné.
Čakry je možné výborně čistit pomocí vnitřní pránájámy, je uvedené například v Královské józe- dle knih pana Jiřího Vacka - je to ale opravdu velmi silná duchovní metoda, takže pozor, je to daleko větší mazec než jíst čočku :-)
důkladně si přečíst knihy od J. Vacka. http://www.jirivacek-satguru.cz/
Nevím co z jógy cvičíš, ale třeba Pět tibeťanů pěkně čakry nabíjí.
Mimo to vše, jde čakry samozřejmě oživovat našim Vědomím, pozorností. Přeneseme Vědomí, pozornost na první čakru, celou si ji uvědomíme a tím ji oživujeme. Vědomím můžeme pobýt v čakře alespoň dvě minuty, celou ji Vědomím prozáříme, poté přesuneme pozornost na druhou čakru a nejen na ni, ale i na celou oblast její - tedy celý podbříšek a uvědomujeme se v něm. Zpočátku je to třeba trénovat, později je to snadné. Takto prozáříme všechny čakry, v lepším případě celé tělo.
« Poslední změna: 15. Září, 2008, 20:15:56 od Psychedelic » Zaznamenáno
Yra
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15. Září, 2008, 20:45:14 »

Moc dobrá knížka o čakrách a o tom jak to funguje je od Barbary Ann Brennann Ruce světla. Myslím že nic lepšího nevyšlo, žádné bláboly. Dozvíš se tam například to, že se každá čakra skládá z několika vrstev - úrovní. Cvičením a stravou se posiluje pouze první úroveň všech čaker. Je to moc důležité cvičit a dobře jíst, nicméně  celou čakru na všech úrovních ti to neotevře. Nemyslím si proto, že by se čakry daly aktivovat chutěmi, možná posílit jejich první úroveň. Většina lidí má opravdu všechny čakry nějak "zanesené" nejsi vyjímka.Na druhou stranu tím jak na sobě pracujeme a duchovně rosteme dochází k uvolňování blokované energie v čakrách. Je to postupný proces a nikdo ho za nás neudělá.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #4 kdy: 16. Září, 2008, 10:27:30 »

K chutím jsem našla toto :

Energetický způsob poškozování  organismu stravou je spojený s jejím proměňováním  na čchi a souvisí s kvalitou a vyvážeností přijímané potravy. Podle čínské medicíny slezinas žaludkem vytvářejí při trávení jemnou esenci, která potom proudí po celém těle a vyživuje je.Každý z pěti orgánů cang( jež jsou úschovnami čchi) si z ní odebírá doslova podle chuti svůj díl.pociťování chutí  se totiž považuje za jednu z funkcí těchto pěti orgánů. Jmenovitě k játrům  přináleží chuť kysela, , k srdci hořká, ke slezině sladká, k plicím pálivá a k ledvinám slaná.

ještě to pokarčuje dál... ale napadlo mě, že si to podle toho můžeš odvodit.

Motyl Kyticka
Zaznamenáno
seishi
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: 16. Září, 2008, 14:26:30 »

Nazdar lidičkové,
já sám su "reiki mistr - učitel"....s čakrama je to fakt  síla.
No jo, El...ten čínský pohled perfektně doplňuje jógu a ájurvédu.
Meditace dle rádžajógy musím začít naplno praktikovat Very Happy
...před pár minutama jsem si prošel vedenou "cestou" a řeknu vám, že je to fakt úžasná věc.
Dokonce i ty dvě spodní čakry se oživily a cítím se úplně jinak Banan Banan
Mockrát vám děkuju za pomoc
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení