Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Svačinky
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Svačinky (Přečteno 407 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
Svačinky
«
kdy:
16. Září, 2008, 14:18:43 »
Bylo by fajn, dát si nějaké tipy na odpolední svačinky. Nebo klidně i dopolední, pokud je někdo baští. Já od snídaně v pohodě do oběda vydržím, ale odpoledne…to jsou chutě
Řeším to různě, občas oříšky, někdy kváskový chleba s luštěninovou svačinkou, ale přiznám se, že nejčastěji mám chuť na sladké – takže vymýšlím různé kombinace se slady. Piště, jak to řešíte vy
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
Re: Svačinky
«
Odpověď #1 kdy:
16. Září, 2008, 14:20:29 »
Teď v poslední době jsem to hodně řešila taštičkami z listového celozrného těsta plněné na sladko i slano. Ale taky by mě zajímaly další nápady
Zaznamenáno
tomy
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
16. Září, 2008, 17:00:55 »
Ja mam na sobe vyzkouseno, ze kdyz si najdu nejakou cinnost, tak na jidlo mezi hlavnimi chody ani nemam chut a myslim si, ze je to celkem idealni stav (mj, to setri cas i penize
). Co vy na to?
A jinak pred casem jsem casto delaval do zasoby na par dni misticky s jahlovo-jablecnou kasi (hodne jablek a rozinky, skorici..). Chut na sladke to skvele zazene a navic vydrzi v lednici (teda kdyby nebyly tak rychle snedene
) treba ctyri dny. Staci v predstihu jednu misticku vyndat, aby zteplala a s chuti do toho. A jeste jeden tip: ted v chladnem obdobi a v zime je fajn to chvilku nahrat na topeni..
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
16. Září, 2008, 17:06:07 »
Taky pomáhá pití teplý vody-hlavně dopoledne.
Každýmu vyhovuje něco jinýho, takže když někdo chce mezi hlavními jídly jíst, nebo je mu jinak špatně nebo je unavený, tak není důvod k tomu to vydržet.
Když ti to takhle vyhovuje, tak je to správně
Taky hodně záleží na tom co děláš.
Jáhly jsem si taky dělala
jáhly hezky ztuhnou..
Zaznamenáno
Nena
Full Member
«
Odpověď #4 kdy:
16. Září, 2008, 17:21:26 »
vzhledem k me hypoglykemii resim neustale nejake svaciny... rano si uvarim hodne kase, mam ji pak i na dopoledni svacinu. odpoledne mam bud zbytky od obeda nebo pokud mam chut na sladke, tak to resim povarenym ovocem s kuzu, jahly s oriskama a sladem apod. ja nemohu moc pecene, takze tomu se snazim vyhybat. a na hypoglykemii si obcas delam sladky zeleninovy napoj- dam ho do termosky a popijim, kdyz citim hlad (treba i chvili po jidle, takze je jasne, ze se jen jedna o pokles cukru v krvi) dopoledne kolem 11hod a odpoledne kolem 14-15hod. a kdyz nemam u sebe sladky zeleninovy napoj, tak to resim bancha cajem s trosickou sladu a citronu.
Zaznamenáno
tomy
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #5 kdy:
16. Září, 2008, 18:04:24 »
Nena: rekl bych, ze to resis velice elegantne
El: Naprosto souhlasim. Sam se nejradeji ridim pocitem hladu, coz me privadi k otazce: Jake vyhody ma tolik doporucovana pravidelnost v jidle?
Jinac ja jsem student, rozjizdim prvak na VS, navic v novym meste. Takze si pripadam dost vytizenej.. Ale taky me napada, ze kdyz napriklad jedeme na cyklo vylet, tak proste vetsinou hlad nemam dost dlouho.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #6 kdy:
16. Září, 2008, 19:47:15 »
vytíženej školou nebo prací je rozdíl. A každej na zátěž určitě reaguje jinak. někdo nemůže pracovat nebo se soustředit najedenej...jinej jo. Myslim, že pravidelnost si musí každej najít tu svou
Ale ušetřit je samozřejmě fajn
a mít víc času taky
nena: chvíly po jídle nemůže nastat hypoglykemie... pochopila bych hypo 2h po jídle nebo ráno na lačno.. a ještě k tomu to ani nemusí být hypo. někdo je citlivej na hladinu cukru i když má třeba 5( normálka bývá od 3.5-6.5 mmol/l ) tak už se cítí mimo. Ale to není hypoglykemie ale spíš problém toho, že člověk těch sacharidů jí moc a hladinu si zvyšuje(to asmozřejmě cítí jako fajnové) a pak když to klesne, tak už to vnímá jako hypo... nebo si snad měříš glukometrem glykemii? to mi musíš vysvětlit, jinak jsem z toho magor :
Zaznamenáno
Nena
Full Member
«
Odpověď #7 kdy:
17. Září, 2008, 12:17:39 »
no hladinu cukru si opravdu nemerim. ale mohu te ujistit, ze po nekterem jidle (pokud neni dobre mb vyvazene) mi cukr dokaze pekne rychle klesnout jeste nez dojim. drive jsem to mivala napr. po kureti. jak rikas, nemam to presne zmerene, ale ty vykyvy cukru jsou hodne neprijemne. zacnu se klepat, je mi spatne na omdleni apod. mam to uz leta, drive mi doktori rekli, ze to je normalni, ze mam mit u sebe neco sladkeho... tak jsem porad nosila v tasce sladkou tycinku apod. s mb je to o hodne lepsi, ale jeste to asi chvili bude trvat. vsichni, kdo si tim taky prosli mi rikaji ze se toho zbavili po dvou letech. tak uvidime
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #8 kdy:
17. Září, 2008, 16:11:33 »
Stejně to nechápu. Podle mě to fyziologicky nejde. Během jídla a po něm se jako první rozkládají a dostávají do krve právě cukry.
A nevím, jak poznáš že je to hypo. hyper se projevuje podobně... ?
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
«
Odpověď #9 kdy:
18. Září, 2008, 09:25:01 »
Já si na svačinku odpoledne, když mám čas, někdy udělám sushi. Teď svačinky budu muset začít taky víc řešit, protože škola začíná. Nedávno jsem si dělala plněné šátečky se špenátem, ale jde jakákoliv zelenina. Těsto na šátečky jsem udělala z vařených jáhel, trochy jablečného octa a pohankové mouky, jemně strouhané cuketky + koření...kurkuma, koriandr. Výborný byli i plněný rajčaty s kozím sýrem a bazalkou...i když to není tak úplně makro.
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #10 kdy:
18. Září, 2008, 09:33:11 »
Mně moc zachutnaly ovesné placičky se zelím a majoránkou, jak tu kdesi psala Peta. Ještě se je chystám ochutnat nasladko...určitě nezklamou
Sushi je na sváču luxus, jen kdyby to nebylo tak pracné. Jinak když mám udělaný kváskový chlebík, tak si pochutnám na něm s nějakou pomazánkou a trochu pickles nebo něčeho zeleného. A když už je starší a seschlejší, dám jej na 5min do páry a pak hodím na olej...jen aby nasál, nepřipálil se.....to je taky mňamka..
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
General Category
-----------------------------