Stran: 1 ... 3 4 [5]
  Tisk  
Autor Téma: Pište si sem co chcete  (Přečteno 7502 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #60 kdy: 18. Červenec, 2008, 17:38:46 »

Fiono
Buď ráda. Někdo hold musí o své místo na slunci bojovat, třeby i po partyzánsku....
A nebo /považuji to za lepší variantu/ být nad věcí.
 Wink
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #61 kdy: 20. Červenec, 2008, 09:41:13 »

Nejlepší je, se na takové lidi vykašlat. Myslím na takové ty rejpaly, protivy, nerváky, choleriky, ortodoxní zastánce ničeho, lidi co nic nevědí a je jim to jedno, co nezkoumají věci ze dvou stran, ohání se tituly a na nich samotných je viditelně znát, že spokojení nejsou, že si musí léčit komplexy, že tolerance je slovo, co se podle jejich postoji k životu nedá praktikovat reálně.
Můžeme se jim zasmát - od toho blbci na světě jsou. :-)

Já jsem se sem připletla docela náhodou...
Kašlu na nějaký jin a jang a cosiblekotání o vesmíru. Tyhle věci mi zas tak moc neříkají. Ale je zcela jasný, jak má strava vliv na lidi, je zcela jasný, že intuice a  schopnost těla léčit se samo a říct si co potřebuje, opravdu existuje a každý si to může zkusit.

Těm co se mi smějí, a pošťuchují a vysmívají, ti, co mají problémy se zažíváním a špatně spí, ti co preferují knedlo-vepřo-zelo před zeleninou, těm přeju hodně štěstí a přeju jim, aby nikdy nenarazili na to, jak se ke svému tělu chovají, přeju jim ať se jim daří a ať se dobře vyspí po těch prášcích na spaní,.. Kdyby se totiž náhodou stalo, a prohlídli, museli by přiznat chybu a vzít zpátky ty jedy co vypouštějí ve formě slov na ostatní, třeba vegoše, MB, ..
Je to každého volba. Já jsem zvolila a držím se. Není to medík, ale co je?
A hlavně - co je komu do toho, čím se cpu, mě do toho taky nic není a nikoho nekomentuju. Když se někdo zeptá "co to jíš" tak mu slušně odpovím, neodbývám ho, nesměju se mu že si dává kefír s rohlíkem.. taky jsem byla taková mléčno-masovo-vejcová, dnes už ne.

Když mě někdo zve na panáka, nebo nabízí nějakou neMB lahůdku - prostě nemám chuť, děkuji. Mám s sebou svoje, díky. Atd.. Taky se nikomu nesměju že jí hovězí, nebo takové ty UHO (univerzální hnědé omáčky - v jídelnách ve škole, menze atd)..

Mě je to prostě fuk, berte to taky tak, bude vám líp. Nechte lidi ať si dělají co chtějí, když jsou zlí, jděte jinam, když jsou protivní obrňte se a nenechte se vykolejit, .. Jasně že se to vždycky nepovede.. ale povětšinou to pomáhá.

Přeji hodně štěstí těm, co musí odolávat a připomínám - odměnou za odolávání těmto atakům je zdraví, pohoda, klid, ta "jin a jang vyrovnanost" ( mě je jedno jaká terminologie to je, jestli se tomu říká vyrovnanost, nebo pohoda, nebo jinak, to je vaše věc, .. ) a taky vědomí toho, že na každého jednou dojde - a chcete-li po "masožroutsku" - Na každé prase se někde vaří voda..

Chi..
Dneska je sluníčko, půjdu ven. Pojďte taky ven. to zaručeně pomáhá Kiss
Nedejte se.. Já se taky nedám :-)

Zaznamenáno
Rege
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #62 kdy: 29. Červenec, 2008, 15:38:07 »

Ahoj, jen sem chci napsat mou úsměvnou skušenost z návštěvy.
Byla jsem na seznamovací návštěvě (u rodičů přítelkyně našeho syna). Mamince řekli akorát, že nejím maso a v této rodině (na Moravě) se maso jí opravdu ve velkém. Tedy si to samozřejmě přeložila, že jsem vegeteriánka. Milé ale bylo, že paní se snažila mi vyjít vstříct a uvařila pro mě extra. Místo guláše brambory s cuketou v trojobalu a okurkový salát, ráno místo buchty kupované musli, na svačinu (šli jsme na tůru) bagetu s třemi druhy sýra místo salámu, tatranku a nektarinku a navečer pak ještě míst číny salát: rajče, sýr vajíčko. Lidi jsou to milí a pohostinní, tak jsem nechtěla nic vysvětlovat, ani se to nehodilo, tak jsem vše jedla a poctivě žvýkala :-). I když po pravdě, jako alergik, bych snad dala radši přednost trochu masu než sýru. A pak už jsem se strašně těšila domů, až si uvařím to svoje, fakt mi to chybělo.
Na přiště jsem docela rozhodnutá si to svoje jídlo zajistit, buď se předem domluvit a nebo si to přivíst sebou. Naštěstí "naše" jidla nejsou až tak složitá a jsem přesvědčená, že domluvit se jde vždycky. Jó, člověk se stále učí.
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 29. Červenec, 2008, 18:31:36 »

ahoj R, zivot je nekdy tezky a prinasi obeti... ber to sportovne... na tvem miste bych trochu domluvil synovi, at te priste do tak neprijemne situace nedostane... ja jsem nekdy na nekterych nemakro akcich povazovan za exota, ale s tim jsem se smiril... ono to chvilku skripe, ale pak mne vsichni berou jaky jsem... vzdyt nejde vzdy jen o jidlo a piti...
Zaznamenáno
Elvis
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #64 kdy: 29. Červenec, 2008, 21:40:54 »

Jak řekl Milan,.. :-)

Taky tak trochu řeším, jak se vypořádat na takovýchto akcích, kdy tchýně udělá svíčkovou a já řeknu, že nejím knedlíky, maso ani mlíko. Možná ty brusinky bych si dala :-)
Z vlastních zkušeností - poddá se to a bude to v pohodě, prostě to jen vysvětlit, hezky podat, poděkovat a je to. Pokukovat po talíři nepřestanou, ale všecko je v pohodě. Semtam otázka, údiv.. ale pohůdka :-)
Zaznamenáno
Pavlínka
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #65 kdy: 29. Červenec, 2008, 22:43:54 »

No já jsem zase před pár lety byla na návštěvě v Čechách a řekla bych, že tam se jí maso ještě více než na Moravě :-D Tady na jihovýchodě se lidé snaží mít vlastní zahrádku a se zeleninou být soběstačný. Takže v létě maso tady tak nejede...
Já  s mým přítelem budeme v pohodbné situaci tuhle sobotu. Jsme pozvaní na svatbu. Naši přátelé ví, co nejíme. Tak jsem zvědavá, zda to budou respektovat. Já bych totiž nedokázala sníst nic z masa, sýru nebo cukru...
Občas je ta makrobiotika trochu boj.
Máte někdo nápad jak to třeba vyřešit na svatbě nebo na oslavě kam jste pozvaní a nevíte co vás čeká?? ;-)
Zaznamenáno
El
Sr. Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #66 kdy: 30. Červenec, 2008, 09:32:01 »

Přineste tam nějaké makro dobroty Smiley ve větším, ať ochutnají i ostatní... já bych tam vzala i rýžové koule plněné źelím a sejtanem nebo tempehem...nebo rolky... A nějaké sladké .... 

K těm návštěvám- byla jsem teď u svých příbuzných, o tom, že jím jinak než oni jim říkala moje mamka... když jsem u nich byla, tak mi nenabídli nic Smiley s tím, že bych stejně nic nejedla- to mi nevadilo, šla jsem tam najezená Smiley
Ale byla tam vidět jedna věc, byli tam tety vnoučata.. a ona jim nabízela párky a tlačenku...a rohlíček...  a bylo jí to přede mnou strašně blbý..strašně se styděla.. a co jí na to říct? řekla jsem jí, že je to každého výběr co sám jí a co dává svým dětem. Doufám, že jí to trochu hryže Smiley ale vím, že děti stejně zas dostanou párky nebo zmrzlinu. v takových situacích se už ani nesanžím jim cokoliv vyprávět..  Lidem nestačí nai vyléčená alergie, či jiná nemoc...  občas je mi to líto... ale už jsem pochopila, že zdraví není pro každého. Přežijou jen ti silní...
Zaznamenáno
lenka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 30. Červenec, 2008, 10:10:18 »

Ja si take myslim, ze pokud uz neni jine cesty, nez jit tam, kde fakt nevim co bude (nebo spis, tusim, ze nic pro mne) tak jak pise El, jit tam proste najezena nebo prinest neco s sebou. ja jsem take napriklad vyrazila s kamarady na nocni koupani a taborak... byl mi jasny jejich plan opekat, tak jsem jednoduse pripravila sushi a mela jsem to tak hezky naaranzovane na zelenych listech salatu, mrkvicky a dalsi zelenince, ze jich pri pohledu na ty jejich uzeniny s horcici presla chut a zadny taborak (resp. opekani mrtvich zviratek Smiley se nekonalo Grin
Ale po urcite dobe se clovek uz do takovych necekanych a neptijemnych situaci nedostava... obklopuje se fakt jen dobrymi a chapajicimi prateli, co by mu nikdy nic nezdraveho nenabidli anebo uz proste na takove akce nechodi.
Neni to zadna nucena izolace, ale proste mu to uz nic neprinasi...
Zaznamenáno
Pavlínka
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #68 kdy: 30. Červenec, 2008, 10:33:18 »

Holky děkuji za příspěvky!
Před 4-mi lety moje mamka měla oslavu. Já jsem si přinesla svoje vlastní jídlo. Lidi se ptali co mám, proč nejím to co oni. Jak dlouho jsem vegerariánka atd. Bylo to v pohodě. Nestiděla jsem se za jiné jídlo, spíš naopak. Řekla bych, že to člověka trochu zocelí (to že plave proti proudu). Ale to byla akce, kde jsem hosty znala a oni mě.
Na svatbě budu znát jen ženicha a nevěstu....
Ale najezení tam půjdeme určitě :-)
Ještě k tomu obklopování se příjemnými lidmi: většinou se mi to daří, ale občas jsou takové chvíle, kdy prostě člověk neví co od toho čekat. A nechceme být soc. izolovaní, jen proto, že jíme něco jiného. Všichni jsme si přece sobě rovni bez ohledu na jídlo...
Zaznamenáno
El
Sr. Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #69 kdy: 30. Červenec, 2008, 12:08:42 »

Proto bych tam toho přinesla víc ať taky ochutnaj ty naše dobroty Smiley

Asi každej se do těch situací dostává... už málo komu vysvětluju vliv na zdraví  i když mi vyprávěj svoje problémy... 
Někdy je lepší, když vás lidi okolo neznaj, to si ty lidi dovolej míň kecat...
Přišla jsem na to, že tak v 80% je lepší se o tom moc nebavit. A už vůbec neříkám, že je to makrobiotika, protože lidi mají spoustu předsudků, navíc mb vnímaj stejně jako vegetariánství... takže já říkám, že jím stravu, kterou jedli naši předci, například ještě prababičky... a jestli nevěřej , že tak jedli, tak ať se zeptaj třeba dědy, co jedli když byl malej...
Taky na ně platí si dát trochu toho jejich jídla, třeba na začátku návštěvy a pak teprve o tom trochu mluvit a klidně jim dát ochutnat to svoje Smiley
Zaznamenáno
Pavlínka
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #70 kdy: 30. Červenec, 2008, 14:31:00 »

El děkuji za reakci! Nějak to musíme s přítelem vyřešit.
A jinak máš pravdu :-)
Zaznamenáno
lenka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 30. Červenec, 2008, 19:50:55 »

Jj, vyborne je na ty lidi mluvit jejich slovy... neco ve smyslu, jak pise El, dat jim na zacatku za pravdu v tom "jejich"-treba v podobe toho, ze ochutnam jejich jidlo a pak k tomu sikovne pridat to "svoje". Neni to zadna manipulace, jen dobra komunikace. cloveka hned neodmitnou jako nejvetsiho kritika a kazatele, co jim prisel zborit jejich pravdu. Ale spis vyslechnou a popremysli nad vzajemnym kontrastem... tak hodne stesti pri navstevach Grin 
Zaznamenáno
nat
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #72 kdy: 13. Srpen, 2008, 19:38:22 »

Ahoj všickni.

Přihlásila jsem se sem nedávno, s mb jsem v začátcích-právě nám dovezli pekárničku na chleba, tož vášnivě experimentuju.Smiley
Měla bych takovou prosbu-na těchto stránkách jsem četla, že je dobré si udělat klystýr na pročištění střev, aby se tělo rychleji pročistilo. Máte s tím,
prosím, někdo nějaké zkušenosti? Chodí se s tím do nemocnice? Dá se to udělat doma? Prosím, napište nějaké názory nebo rady, budu moc ráda...díky moc...
nat
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 14. Srpen, 2008, 11:39:00 »

ahoj nat, jasne, cistit trubky si muzes i doma! zakup si klystyrove vybaveni v lekarne, kde by ti mohli rici i zakladni pravidla pro pouziti.  Vetsinou se pouziva prevarena vlaha voda nebo caj (bancha, hermanek), do kterych se muze dat spetka soli nebo citronu nebo ume... Zaklad je dbat na cistotu. Opakuje se s vydrzi cca 5-15 min, dobre je opakovat cca 3x. S klystry by se to na druhou stranu nemelo zase az tak prehanet, ale urcite je vhodne si je zaradit, strevum, kuzi i celem telu to pomaha...
Zaznamenáno
tomy
Newbie
*
Pohlaví: Mužské

428445587
Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 21. Srpen, 2008, 11:45:48 »

Jeste ke klystyru, docela pekny povidani je tady: http://www.pust.cz/frame.php?load=situace.
A z pohledu alternativniho uzdravovani je zajimavy obrazek i text zde: http://www.sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy/tluste_strevo/5504-tluste_strevo-04-lecba_tlusteho_streva.htm
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 3 4 [5]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení