Stran: [1] 2 3 ... 7
  Tisk  
Autor Téma: Pište si sem co chcete  (Přečteno 8693 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« kdy: 21. Prosinec, 2006, 11:54:58 »

Pro psaní příspevku se nemusíte nijak registrovat, stačí jen vyplnit Uživatelské jmeno.
Pokud nejste zaregistrovaní, tak kolonku heslo nechtejte prázdnou.

Prosím, aby jste se všichni pod své přízpěvky podepisovali a to tak, že vyplníte kolonku Uživatelské jméno!
Zaznamenáno
Anonymní
Host
« Odpověď #1 kdy: 16. Březen, 2007, 15:16:46 »

Ahoj mužete mi někdo poradit případně sdělit vaše osobní zkušenosti jak se pohybovat v užším kolektivu spolupracovníku nemakrobiotiku,kde si tzv.každý vidí do talíře a zminimalizovat posměšky pohrdání ustrky urážky apod.pramenící z jiného stylu stravování,než je u nás zatím běžné?Schodou okolností  studuji na lékařské fakultě a ani tady není zrovna na ružích ustláno pokud si dovolím velmi jemně na něčí dotaz jen lehce naznačit jakým zpusobem na některé věci nahlíží makrobiotika.A pak,že je vysoké školství liberální a toleruje odlišné názory,než panují v hlavním proudu.Snažím se neprovokovat nevyčnívat dokonce se zbytečně nehlásit k tomu,že se stravuji makrobioticky přesto i přes snahu to spíše tajit to mí kolegové spolupracovníci a spolužáci vědí a každodenní narážky,konfrontace,urážky,posměšky unavují.Pocit jakéhosi vydědence,podivína,exota,blázna,či někoho kdo dělá něco špatně je nepříjemný.Přitom by se měli stydět všichni ostatní,kdo nerespektují přírodní zákony a jdou proti přírodě.Ničí nejen svá těla,ale i přírodu kolem nás.Škoda,že makrobiotiku není mnohem více.Zatím mám,tak trochu,stále pocit nějakého exotického zvířátka.Děkuji za reakce at už budou jakékoliv.Někdy mámpocit unavy,z těch co se mě podle nich snaží vrátit zpátky na zem.Vždyt přece makrobiotika je podle nich tak nebezpečná a riskuji,že si trvale poškodím své zdraví.Kdyby jen věděli,že je to obrácenně.Naštěstí těch lepších klidných krásných slunečnuch dnu je mnohem více.Roman
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 17. Březen, 2007, 12:03:38 »

Někde jsem četl větu ve smyslu, že pokud jíte makro, tak lidé budou proti vám, ale za vámi stojí celá příroda.

Já jen z praxe vím, že čím dýl budeš správně jíst, tím víc ti budou nazory ostatních lidí na tebe ukradené.
Zaznamenáno
coroner
Host
« Odpověď #3 kdy: 17. Březen, 2007, 12:05:13 »

Tak jen pro ilustraci, že nejsi sám, kdo řeší tyto problémy, příspěvek Lenky na doktorce.cz.
• 1. 2. 2005 14:21:00, Lenka
Tak jsem na temá makrobiotika tady toho přečetla dost a celkem mě rozesmálo jak tady lidé mluví o tom jak je jejich okolí přesvědčuje o tom aby jedli normálně Opravdu i já začínám bejt v práci divná sice piju zatím ještě kafe z automatu to nikdo nekomentuje ale rádi se příjdou nakouknout na to co svačím a rádi prohazují řeči typu ty teda ale budeš zdravá ironicky a nebo ta zdravá strava tě zabijeVětšinou mi zdůrazněj jak to mohu jíst že oni by z toho omarodily a to si nosím do práce zel. polévky, zel. saláty dalamánky , sýry a naposledy to mělo velký ohlas negativních názorů a to jáhelná sladká kašeHodně ted pozoruji co ostatní nosí v pytlíkách na svačinu a celkem čučím jak všici tu jedí stejně. Většina tu ma namazanej chleba či housku s uzeninou nebo klobásku z kantýny max. jogurt a to je tu už řazeno mezi zdravou stravu no taky jsem se tak stravovala ale je fakt směšné jak si nezdravé bere v normál a zdravější je divné blaf

Jsou tam i další příspěvky na téma "exotičnosti" makrobiotiků - a jejich existence - mezi "normálními lidmi".
Otázkou vždycky je, kam až chceme zajít ve vysvětlování svého "provinění" proti řádu konzumní společnosti, kdy musíme předem ale zhodnotit, zda vynaložené vysvětlovací úsilí bude mít vůbec nějakou cenu.
Celkem se zatím vždy osvědčilo, abychom na posměšky nereagovali, nebo abychom se snažili nějakým způsobem vzniklou konfrontační situaci odlehčit. A to i třeba za cenu toho, že jsme v daný okamžik za prosťáčky.
Nejvíc dotyčné kritiky naštveme, když jim řekneme, že mají naprostou pravdu, a že se s jejich názorem plně ztotožňujeme. Jelikož však máme demokracii i na talíři, tak si každý může svobodně ničit zdraví čím chce. Ponechat dále bez komentáře.
Na zmíněné doktorce.cz myslím též někdo psal, že když už je to se spolupracovníky k nevydržení, tak jim komentuje, k jakým možným onemocněním jejich oběd přispěl.
Někdo také rozdával kopie tabulek, kde je uveden vztah mezi potravinami mimo pásmo zdraví a nemocemi, ke kterým jejich pravidelná konzumace vede.
S tím jsem učinil celkem pozitivní zkušenost i já, protože tyto tabulky nikdo nevyhazoval, jak by se dalo předpokládat, ale občas se někdo s tabulkou v ruce přišel i na něco zeptat.
Kdo není úplný ignorant, tak v nich najde velmi často i odpověď, proč třeba někdo z rodiny a známých náhle umřel na něco, ačkoliv se jinak těšil dobrému zdraví.
Zaznamenáno
coroner
Host
« Odpověď #4 kdy: 17. Březen, 2007, 14:37:06 »

Jinak se docela divím, že k něčemu takovému dochází na LF, protože např. menza Studentský dům při ČVUT v Praze 6 má jídelnu, kde je v nabídce vegetariánská strava.
Makrobiotice a zdravému vegetariánství to je sice na hony vzdáleno, ale když je nouze nejvyšší.....
Zajímavé na tom je, že masožravci tam sedí s vegošema vedle sebe, aniž cítí potřebu jeden druhému jídlo zhnusovat.

Pokud mám něco na ČVUT k vyřizování, tak tam občas také zajdu, protože menza funguje i pro ty, kteří nestudují nebo nepracují na okolních vysokých školách. Platit se tam dá normálně u kasy. Berou i stravenky Gastro Pass (Sodexho), na které nevracej zpět, jak je v ČR dobrým zvykem. Mám dojem, že si můžete pořídit i jejich kartu, na kterou vkládáte určité částky.
Původně byla vegetariánská jídla k dispozici v Technické menze, která byla z dopravního hlediska lépe přístupná (metro Dejvická kousek..., zastávka tramvaje č. 8 přímo u menzy), ale pokrok se nedá zastavit, protože na tom, jak nasrat lidi, dnes pracují celé specializované týmy odborníků.
Technická vegetárka měla bohužel také příjemnější způsob stolování (na stolech byly např. ubrusy a mám dojem, že i kytička ve vázičce), kdy její interiér připomínal skromnější restauraci a ne velkovýkrmnu akademických pašíků...
O stupni "vegetariánstnosti" jídel se lze přesvědčit na stránkách http://147.32.32.190:90/webjidelnicky/index.php asi tak od 9.30 hod., což můžete brát zároveň i jako typ na nouzové stravování, pokud se pohybujete v této oblasti Prahy 6.
Při této příležitosti by mě zajímalo, zda jsou někde zveřejněny jídelníčky, co papká (je nucen papkat) Hippokratův následovník v dnešní době.
Předpokládám, že jeho oblíbené kroupy (v makrobiotice kroupy č.10) budou tamním strávníkům z LF známy maximálně tak z jelit.
Třeba i v těchto univerzitních vyvařovnách, kde by nemělo být nic ponecháno náhodě, by šel objevit zárodek toho, proč patříme mezi jeden z nejnemocnějších národů.
Pod svícnem bývá totiž tma...
Zaznamenáno
akademický pašík
Host
« Odpověď #5 kdy: 17. Březen, 2007, 21:21:40 »

Vážený pane coronere,
ve jménu nás "akademických pašíků" Vás zvu na pražský půlmarathon.
Jistě Vaše kondice a pevné zdraví Vám umožní bez velkých problémů tento závod absolvovat a nám "akademickým pašíkům" ukázat záda )).
Vaše ,životním stylem, vypracované tělo bude okrasou tohoto běhu ).
Apropo, pokud Vám v naší menze nechutná, navštivte okolní restaurace, je jich v Dejvicích požehnaně , jistě Vás k Vaší spokojenosti obslouží dobrou krmí ))
Zaznamenáno
Anonymní
Host
« Odpověď #6 kdy: 17. Březen, 2007, 23:36:55 »

Ahoj moc děkuji za podporu.Pomohlo to.Většina lidí mi muže být skutečně volná.Během let jsem svým osobním příkladem a zlepšením zdravotního stavu přispěl k tomu, že na makrobiotiku přešla má sestra, matka a přechází muj otec a druhá sestra.Posledním velkým vítězstvím je přechod mé manželky.Ta byla roky odpurcem, byt mou konzumaci makrobiotické stravy podporovala.Záleží mi však na dalších blízkých lidech, kamarádech či spolupracovnících a některých spolužácích ,kteří sice odmítají opovrhují zesměšnují, přesto mi na nich záleží a bolí mě a unavuje, když vidím, že má investovaná energie do nich přichází vniveč.Patřím spíše k pruměrným studentum.Vážím si a obdivuji studenty, kteří jsou lepší.Nestačím na jejich vědecké znalosti.Záleží mi na nich, ale těžko radit někomu kdo ví, že je studijně mnohem lepší.Roman
Zaznamenáno
Anonymní
Host
« Odpověď #7 kdy: 18. Březen, 2007, 00:05:25 »

Ještě takový dodatek.Roky jsem se snažil před svými kolegy, spolupracovníky zatajovat to jak se stravuji,ale ted už nechci a nedokážu lhát dalším lidem s kterými přicházím do styku.Na to si jich příliš vážím.To pochopitelně přináší více konfrontací,ale s tím si myslím musí projít každý.Ustát si své přesvědčení a určité utoky budto lidí méně tolerantních nebo neznalých.Já řadu z nich chápu, taky jsem kdysi věřil ruzným blábolum pokud jde o výživu člověka.Roman
Zaznamenáno
akademický pašík
Host
« Odpověď #8 kdy: 18. Březen, 2007, 09:51:12 »

Vážený Romane,
jste na stránkách, kde jste ani nic jiného nemohl čekat. Možná ale doporučuji si přečíst více diskuzí. Makrobiotika totiž může škodit svou netolerantností ( viz. příspěvky p. coronera ), svými radami jak jí léčit zhoubné nádory nebo že jiná strava než tato způsobuje rakovinu ( ing. Průchová a další ... ), doporučeními, že není vhodné děti očkovat ......Huh??? a nejlépe je rodit děti doma .......Huh?
Takže vážený budoucí pane doktore, buďte tolerantní k názoru , znalostem a životnímu stylu svých kolegů a pedagogů. Životní styl je velmi široká oblast. Znám kolem sebe spostu zdravých , velmi produktivních lidí , kteří s rozumem požívají racionální stravu, znám kolem sebe i obtloustlé kardiaky a diabetiky. Na druhou stranu jsou i makrobioticky stravující se lidé, kteří jsou v pohodě, znám ale i takové, kteří díky makrobiotice přestali pracovat, jejich jediná starost je sehnat potřebné potraviny, stále si stěžují na hlubokou únavu, na makrobiot. kurzech jim pak vymetou mozek tvrzeními, že se jen čistí .
Životní styl je tedy nejen strava, ale i mnoho dalšího.
Že se Vám můj příspěvek nebude líbit, je mi jasné.
Zaznamenáno
akademický pašík
Host
« Odpověď #9 kdy: 18. Březen, 2007, 10:10:25 »

P.S. Možná, že studujete pane Romane jiný obor než všeobecné  lékařství, na LF je studijních programů více, tak jako na fakultách ČVUT,  tak se omlouvám  za oslovení budoucí pane doktore, možná tedy magistře, či bakaláři )
Zaznamenáno
Anonymní
Host
« Odpověď #10 kdy: 18. Březen, 2007, 14:55:02 »

Nevím jak vás oslovit?Ale zřejmě pane akademický pašíku?Jiné jméno jsem u vašich příspěvku nenašel.Docela by mě zajímalo co vás zlákalo listovat mb stránkami?Usuzuji, že makrobiotikem nejste, přesto o ní něco, z mého pohledu bohužel pro vás spíše málo, víte.Tak možná bývalý krátkodobý makrobiotik?Nebo částečný?I po krátké době by jste na sobě poznal pozitivní učinek této vyvážené stravy.Takže spíše někdo kdo o makrobiotiku jen tak náhodou někde zavadil, něco málo si o ní přečetl či vyposlechl, nespíše od někoho s malými zkušenostmi s ní a jal se jí hodnotit aniž by si vyzkoušel její učinek na sobě samém? Mě se příspěvky pana coronera líbí a vubec mi nepřipadají netolerantní.Je možné,že se dotkl v něčem pouze vaší osoby.Pokud jste si nezkusil alespon nekolik let se stravovat makrobioticky těžko některé příspěvky zde uvedené plně pochopíte.Řadu věcí je možné poznat a pochopit až po několika letech praxe a to je myslím stejné u kteréhokoliv oboru.Pro mě osobně bylo velkou školou a zážitkem mluvit u nás i v zahraničí s makrobiotiky s více jak dvaceti, třiceti ale i čtyřicetiletou praxí.Nevím zda jste měl možnost poznat někoho na takové urovni. Věřím , že kdyby jste někoho takového poznal osobně, možná by jste se na některé věci díval jinak.Osobní zkušenost je nepřenositelná.Těžko vám psát něco o makrobiotice. Jediná možnost jak se přesvědčit jaký má vliv na organizmus, je praktikovat jí několik let korektně na sobě anebo se zeptat někoho komu duvěřujete a má s ní několikaleté zkušenosti.Pokud by jsme jeden druhého přesvědčovali argumenty budeme si stejně každý stát za svými zkušenostmi.Mohu jen odhadovat v jakém oboru pracujete.Věřím, že patříte ke schopným lidem ve svém oboru, přesto se domnívám, že pokud jde o makrobiotiku, já jí myslím si , narozdíl od vás na sobě několik let aplikuji, znám také řadu lidí osobně, které se jí věnují mnohem déle než já.Proto se domnívám, že dovedu lépe posoudit její učinek a kvality než vy.Bez několikaleté zkušenosti na sobě samém a osobním kontaktu s lidmi, které se jí věnují na pokročilé urovni je lehké makrobiotiku, životní styl a pohledy, které sebou přináší, odsoudit.Tam pak bohužel nezbývá, než si myslet své a jít si svou cestou.Zajímalo by mě jak vy si vysvětlujete, že řada lidí zustává u makrobiotiky desítky let.Možná že vy osobně nikoho takového neznáte.Znám osobně několik lékařu praktikujících na sobě a své rodině ke své spokojenosti makrobiotiku řadu let.Roman
Zaznamenáno
Rosta
Newbie
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 kdy: 19. Březen, 2007, 07:45:17 »

Romane, v konzumní společnosti lidé, kteří vědí co chtějí a snaží se ctít přírodní zákony, jsou touto společností zavrhováni. Netrap se tím. Chápu, že to nemáš na škole jednoduché, ale nenech se ovlivnit. Devastace přírody konzumní společností je v stadiu, kdy buď tato společnost pochopí svůj omyl nebo zanikne. Soustřeď svou pozornost na studium přírodních zákonů, tyto znalosti Ti budou v měnících se podmínkách velmi prospěšné.
Držím Ti palce.
Rosta
Zaznamenáno

Rosťa
Ing.Pašík, Ph.D.
Host
« Odpověď #12 kdy: 19. Březen, 2007, 11:48:06 »

http://medunka.pvsp.cz/zobraz.php?typsekce=11&idse kce=61&idclanku=0&idpredka=0

za vše mluví tento odkaz - přečtěte si prosim pane Romane články "Co nevíte orakovině - 1-5 " od ing. Jarmily Průchové. Možná , že jako budoucí zdravotník si uděláte vlastní názor.
Můj názor znáte, já neodsuzuji makrobiotiku jako takovou, ale mám vážné připomínky k naprosto nevědeckému  praktikování , které je prezentováno v České republice.
Vám nevadí, že vám někdo lže ? Mně tedy ano , já se považuji za svobodného a myslícího občana. Uz i mezi makrobiotiky to vře a hádají se jak to je s jin a jang ) Že by třeba někdo špatně přeložil knihy z anglických originálů Huh?
Zaznamenáno
Peta
Host
« Odpověď #13 kdy: 19. Březen, 2007, 12:29:07 »

Ing. Pasiku, to naprosto nevedecke praktikovani makrobiotiky pomohlo hodne lidem. Naopak moderni medicina podlozena "vedou" si casto nevi rady.
Zaznamenáno
coroner
Host
« Odpověď #14 kdy: 19. Březen, 2007, 13:15:58 »

Tak se nám debata pěkně rozjela, ačkoliv to "rozjetí" je asi to jediné, co lze od ní očekávat, když sem píšou i makrobiotičtí panici, kteří ještě nevědí NA CO TO JE.
Nemám tušení, co má makrobiotika společného z propracovaným tělem. To si autor příspěvku plete makrobiotiku s posilovnou. Půlmaratón ani celomaratón tedy skutečně nemusím, protože jednou ze zásad makrobiotiky je se energeticky "nepředávkovat", abychom pak také nemuseli pro vlastní uspokojení ze soutěživosti pobíhat po Praze opásáni číslem a blokovat MHD. To si raději doma udělám jarní úklid, který má aspoň nějaký smysl.
Kromě toho: když dodržuji kapitalistický zákoník práce, kde je běžná pracovní doba 14 hodin denně, tak na ten půlmaraton bych asi opravdu neměl čas, protože ani sobota a neděle nejsou výjimkou.
Pro vš menzu je pochvalou, když je tam schopen se najíst i makrobiotik.
Má to i výhodu, protože po zbytek týdne už nemusím solit...
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 ... 7
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení