Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Povídání jen tak
>
Pište si sem co chcete
Stran:
1
[
2
]
3
4
...
7
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Pište si sem co chcete (Přečteno 8686 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Peta
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #15 kdy:
19. Březen, 2007, 14:16:12 »
Coronere, ten konec je vtipny. Jako varovani pro vsechny : v restauraci Albio zacli dost presolovat. Zejmena polevka je tam slana az hruza. Chystam se jim to napsat. Zato v Country lifu jsem snad jeste presolene jidlo nemela. Maji slanky na stolech. Nejdriv jsem jim to mela za zle, ale ted chapu jejich pristup, je to lepsi. A jeste k tomu, co pise Roman. Ten jeho posledni prispevek. Ja osobne jsme zatim jen vyloucila extremni potraviny nad a pod pasmem zdravi. Dodrzuji v ramci moznosti rady, ktere se naucim na kurzech, poslechnu si od zkusenejsich. A uz po nekolika mesicich pocituji zvlastni veci. Napriklad jsem snedla agarovy pohar s ovocem v zime. I ve vytopene mistnosti jsem se zacla klepat jako osika, mela jsem uplnou zimnici. Pak jsem si teprve precetla, ze ten zakusek se ma jist v lete a i tak mala porce. Je totiz ochlazujici. Takze i pan Ing. Pasik by se sam mohl o nekterych zakonitostech na vlastni kuzi presvedcit, ale to by musel chtit !
Zaznamenáno
Rosta
Newbie
Pohlaví:
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #16 kdy:
19. Březen, 2007, 16:31:20 »
Romane, Peto, Coronere,
Pašík je prostě pašík - prasátko, ten nechce nic nového zkoušet, ten si chce jen rejpnout.
Tak mu popřejme, ať mu chutná a ať ho řezník ještě chvíli nechá tloustnout.
)) Rosta
Zaznamenáno
Rosťa
akademický pašík
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #17 kdy:
19. Březen, 2007, 18:18:07 »
Vážení diskutující,
to že nejsem makrobiotik, neznamená, že stojím fronty v řeznictví, holt pro Vás jiná alternativa neexistuje a poukázku na zdraví máte jen vy. ( dogmata Ing. Průchové , pana Rosti a dalších ). No proto je Vás asi tak málo, působíte na mě jako poslušné ovce s omezeným rozhledem. Tak jako vy mně doporučujete ochutnat makrobiotickou krmi ( proč ne ) tak já Vám doporučuji absolvovat nějaký závod a můžete se porovnat s ostatní populací. Euforie po výkonu může být zrovna tak hezká jakou euforie po jáhlové kaši
) Proč lidé jedou třeba "Jizerskou 50" ?? Většinou pro krásné zážitky a pro pocit, že ještě nepatří do šrotu. Teorie, že každý kdo není makrobiotik musí být tlustý a nemocný je velmi zcestná. Bohužel ti , keří z praktikování makrobiotiky onemocněli, sem nepíší. Jistě mně napíšete, že ji praktikovali špatně.
Nevím, v jakých profesích pracujete a co jste pro společnost dokázali ( kromě vyhrožování rakovinou ), každý řeší tu trošu volného času po svém, vy ten čas strávíte sháněním a vařením makrobio stravy, no a já jsi zaběhat. Jsem zatím spíše hubený pašík, ale s dobrou kondicí a pln energie. Díky sportu zvládám dobře svoji práci a rodinu.Tak si užívejte života, pokud to stihnete a v sobotu odpusťe těm 3 tisícům běžců z celého světa, že Vás trochu omezí, můžete se přijít podívat a nebo se těmto končinám v centru Prahy můžete vyhnout.
P.S. po doběhu si dám na ochlazení agarový pohár s ovocem
))
Zaznamenáno
Jarda
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #18 kdy:
19. Březen, 2007, 19:05:12 »
Malý testííík:
Co je to vlastně být makrobiotik?
Proč člověk hledající vlastní životní cestu je nazýván omezencem?
Kdo má tu drzost soudit druhé?
Otázka na závěr:
Myslíte si, že muž, kterému se spíše líbí ženy s menším poprsím, je spíše v jinové nebo v jangové kondici?
Zaznamenáno
Anonymní
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #19 kdy:
19. Březen, 2007, 19:39:05 »
Je pro mě příjemné se na těchto stránkách setkávat s lidmi, kteří se na ruzné věci dívají podobně nebo stejně jako já.My, kteří nějakou dobu praktikujeme mb stravu na vlastní kuži, víme své.Ostatní, kteří nezkusili, nám mohou těžko porozumět.Není možné se zlobit na jejich dočasnou nevědomost-otázka je kolik životu jim to vydrží
Byt oni si myslí, že ti hloupí jsme my.Jak říká muj strýc není umožněno každému, aby v tomto životě pochopil krásu a sílu makrobiotického životního stylu.Já šel na lékařskou fakultu především proto, abych dále mohl poskytovat dalším lidem to, co považuji, kromě své rodiny, za nejduležitější a nejcennější a to je makrobiotický životní styl a vše co sebou přináší.Roman
Zaznamenáno
Anonymní
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #20 kdy:
19. Březen, 2007, 21:10:53 »
Vyhodnocení testíííku:
Co je to vlastně být makrobiotik?
Podle Woodyho Allena je makrobiotikem ten, kdo jí nepráškovanou rejži.
Proč člověk hledající vlastní životní cestu je nazýván omezencem?
Protože jím je. Místo toho, aby dělal něco smysluplného, tak ztrácí čas blbostma
Kdo má tu drzost soudit druhé?
Omezenec.
Otázka na závěr:
Myslíte si, že muž, kterému se líbí ženy s menším poprsím, je spíše v jinové nebo v jangové kondici?
Byl to chyták, nelze posoudit. Ostatně, ženy, zdravě se stravující, jsou celkově krásnější než ty ostatní.
Nebuďme smutní chlapci, o nás to platí taktéž
V sobotu budu panu "pašíkovi", ale i panu Dr. Vostepovi drzet palce, ať se jim dobře běží. Nezapomeňte, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se
Docela by mě zajímalo, jak se na takový velký závod připravujete? Myslím tím pravidelnost tréninku, jak trénovat, životospráva ... atd.
Stravování se v menzách ČVUT moc nedoporučuji, tedy alepoň z toho dlouhodobějšího hlediska, to platí pro všechny
Nezáleží na tom jestli je někdo makrobiotik, vegetarián, vegan...nejdůležitější je žít spokojeným životem. Jeden od druhého se vždy můžeme něčemu novému naučit. Pokud si některý makrobiotik myslí, že není nic lepšího než makrobiotika, tak je stejný omezenec jako ten co jej kritizuje.
Zaznamenáno
Anonymní
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #21 kdy:
19. Březen, 2007, 21:12:41 »
I´m sorry,zase ten podpis
Jarda
Zaznamenáno
lenka
Full Member
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #22 kdy:
19. Březen, 2007, 22:01:25 »
ahoj, nevim jestli je to jeste aktualni, ale chtela jsem jen napsat (Romanovi) sve zkusenosti s mb jidlem na verejnosti. taky studuji a kazde rano si vytahnu mb kasi pred tridou. paradoxne nejvic reaguji ti, kteri ji (nechci rict primo nejvic nezdrave) ale spise hodne extremne, totalne nemakro. ti tolerantni, nemusi to byt primo vegani nebo vegetariani, me casem nasleduji a nosi si sve mnamky
ale uprimne te chapu, protoze se s podobnymi reakcemi taky setkavam. nejvic mi vadi "cumeni" do talirre a zkoumani,co to zase mam.nebo stolovani s rodici, kdyz z jedne strany ji tata sladkou vanocku a mama hory syru, a jeste si ze me delaji srandu, jak maji doma slepicku, vsude same zrni a seminka...a neudelas nic. jsou to blizci, mas je rad a nemuzes pomoct. pravdou ale je, ze postupem casu ti budou negativni poznamky jedno, protoze ty sam vis, jak to vsechno je.osvobodis se od toho . a ti kolem maji svou svobodnou volbu a taky zodpovednost za zivot. tak preju hodne sil a at mas kolem sebe sdilne lidi
perlicka na zaver,jedna kamaradka je natolik v pohode, ze klidne vytahne v metru sve jidlo a zacne jist cinskymi hulkami
Zaznamenáno
Renáta
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #23 kdy:
19. Březen, 2007, 22:03:13 »
"Nezáleží na tom jestli je někdo makrobiotik, vegetarián, vegan...nejdůležitější je žít spokojeným životem. Jeden od druhého se vždy můžeme něčemu novému naučit. Pokud si některý makrobiotik myslí, že není nic lepšího než makrobiotika, tak je stejný omezenec jako ten co jej kritizuje."
Zaznamenáno
Anonymní
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #24 kdy:
19. Březen, 2007, 23:27:36 »
Pro Renatku a Jardu kdyby jste měli možnost poznat tak jako já vegany a vegetariány, kterým se zdravotně díky veganství a vegetariánství přitížilo více by jste mi porozuměli.Není to o netoleranci a myslím, že ani o omezenosti. Je to o jistotě a chuti pomoct.O uvědomění si energetických zákonitostí ne nějakým krátkodobím zaslepením, ale několikaletým studiem a ověřováním si sám na sobě i konzultacemi s desítkami dalších.I já mám zkušenosti s veganstvím a vegetariánstvím.Není rozhodně učelem nebo cílem se nad někoho kdo praktikuje jiny styl povyšovat, vyvyšovat, omezovat, zesměšnovat, nebo někomu něco upírat, brát apod.Společnou řeč není možné najít, protože jste si mb nezkusili.Já veganství i vegetariánství ano.V tom je mezi námi ten rozdíl.Jistě že jde o spokojený život a o to něčemu se od druhých naučit jde tu ale i o jiné věci, které nemakrobiotik chtě nechtě težko pochopí at už je jeho inteligence a životní zkušenost jakákoliv.Leni děkuji.Roman
Zaznamenáno
ak.pašík
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #25 kdy:
19. Březen, 2007, 23:41:08 »
Díky za povzbuzení,
bez trvalejšího tréninku je hloupost se na takovou to trať postavit. Já jsem spíše rekreační běžec s více jak pěti křížky
) Vzhledem k časově náročnému povolání je pro mě běh přijatelnou aktivitou, prostě jdu kdy mně to vyjde a jak mám čas. Já osobně chodím běhat max. 3 x týdně, více mně čas nedovolí. Délka trasy je různá 8 - 15 km, více né. Občas si zkusím delší, ale jen výjimečně. Jdu třeba brzo ráno nebo pozdě večer.
Chce to velmi dobré boty, na těch nešetřit, strava je také důležitá, ale to by bylo dlouhé povídání.
Jinak pro pana Romana , náš syn letos v létě absolvoval na 2.LF v Praze, čeká Vás řehole , náročná práce a cesta k atestaci, přeji hodně úspěchů ve studiu i pak v praxi.
Zaznamenáno
Renáta
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #26 kdy:
20. Březen, 2007, 07:32:14 »
Roman, mb som si skúsila. Nie dlho, ale mne to jednoducho nesedelo. Každý hladá svoju cestu a ako ty poznáš neúspešných veganov a spol., aj ja poznám pár ludí, ktorí sa k vita strave dostali cez mb, ktorú niektorí opustili nie po pár mesiacoch, ale po niekolkých rokoch. A že ju praktikovali do bodky im rada verím, lebo vidím, ako do bodky praktikujú raw food.
Ale to sem asi fakt nemá zmysel písať. Nemám potrebu sa dohadovať. Doležité pre mňa je to, čo sama na sebe cítim - harmonické posobenie vita stravy. ¥udí, o ktorých píšeš, nepoznám, a preto sa nimi nemožem zaoberať. Neviem, ako jedli - lebo jedno je niečo tvrdiť a druhé je, čo ten človek papá naozaj. Aj medzi mb sú ludia, čo ulietajú na junk food
a fakticky nechápem prečo, keď by ich to k tejto strave ťahať nemalo.
Zaznamenáno
Rosta
Newbie
Pohlaví:
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #27 kdy:
20. Březen, 2007, 08:12:22 »
Vážení diskutující,
to že nejsem makrobiotik, neznamená, že stojím fronty v řeznictví, holt pro Vás jiná alternativa neexistuje a poukázku na zdraví máte jen vy. ( dogmata Ing. Průchové , pana Rosti a dalších ). No proto je Vás asi tak málo, působíte na mě jako poslušné ovce s omezeným rozhledem. Tak jako vy mně doporučujete ochutnat makrobiotickou krmi ( proč ne ) tak já Vám doporučuji absolvovat nějaký závod a můžete se porovnat s ostatní populací. Euforie po výkonu může být zrovna tak hezká jakou euforie po jáhlové kaši ) Proč lidé jedou třeba "Jizerskou 50" ?? Většinou pro krásné zážitky a pro pocit, že ještě nepatří do šrotu. Teorie, že každý kdo není makrobiotik musí být tlustý a nemocný je velmi zcestná. Bohužel ti , keří z praktikování makrobiotiky onemocněli, sem nepíší. Jistě mně napíšete, že ji praktikovali špatně.
Nevím, v jakých profesích pracujete a co jste pro společnost dokázali ( kromě vyhrožování rakovinou ), každý řeší tu trošu volného času po svém, vy ten čas strávíte sháněním a vařením makrobio stravy, no a já jsi zaběhat. Jsem zatím spíše hubený pašík, ale s dobrou kondicí a pln energie. Díky sportu zvládám dobře svoji práci a rodinu.Tak si užívejte života, pokud to stihnete a v sobotu odpusťe těm 3 tisícům běžců z celého světa, že Vás trochu omezí, můžete se přijít podívat a nebo se těmto končinám v centru Prahy můžete vyhnout.
P.S. po doběhu si dám na ochlazení agarový pohár s ovocem ))
Milý pašíku,
pletete si evidentně dojmy s pojmy.
To čemu říkáte dogmata je snaha o praktikování výživy podle pravidel vesmíru.
To, že je Vy znáte povrchně a nemáte čas a snahu je hlouběji pochopit, neznamená, že tato pravidla neexistují.
Existují a fungují spolehlivě po tisíciletí.
Degradace potravních zvyklostí za poslední století je obrovská.
Proto i chování dnešní společnosti je přímo úměrné této degradaci.
Vládne arogance jako důsledek ignorace vesmírných zákonů.
Vaší zálibou je jak píšete běh, mou je zdravé vaření a práce na zahrádce, snaha o pochopení vnitřních souvislostí. Ale necítím potřebu Vás kvůli tomu napadat, či tvrdit, že Vaše cesta je méně dobrá, než moje. Poznání trvalých hodnot je téměř nesdělitelné. Vy i já v podstatě toužíme po tomtéž, dělat to, čemu věříme lépe a lépe.
Píšete, že máme poukázku na zdraví, ač nás v podstatě neznáte.
Jste velmi rychlý v úsudcích, nebude to tím, že když běháte, nemáte čas se zastavit a zamyslet nad podstatou fungování přírody, kterou probíháte?
Cílem tohoto webu má být hledání a vzájemné sdílení zkušeností, které budou hledající posunovat dál v porozumění. Nikoli se posmívat a napadat kolegy běžící jinou cestou.
S přáním úspěchů
na Vaší cestě
Rosta
Zaznamenáno
Rosťa
Anonymní
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #28 kdy:
20. Březen, 2007, 08:24:59 »
Děkuji za povzbuzení je mi jasné, že to nebude procházka ružovým sadem.Uvidíme.Nechci to za každou cenu.Mám ženu, byt, zdravé ruce, nohy, když bude nejhuř pujdu jinou cestou.Budeme si s manželkou dělat naší mb, nějaká práce se vždy najde.Poslední dobou mě to zrovna na fakultě moc nebaví.Sport je určitě chválihodný.Možná napište jak se stravujete vy nebo co je pro vás ve stravě duležité.Roman
Zaznamenáno
Jarda
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #29 kdy:
20. Březen, 2007, 13:33:05 »
Roman,
já jsem se s makrobiotikou seznámil zhruba před dvěma roky. V rámcích možností se jí snažím praktikovat a nebo ještě lépe řečeno, snažím se žít zdravě a makrobiotika mi v tom celkem obstojně pomáhá. Celkově je to pro mě jen systém, podobně jako vegetariánství nebo veganství. Makrobiotika se mi líbí, protože má nejblíže ke stravování našich předků, záměrně píšu nejblíže, protože se mi některé věci týkající se makrobiotiky a makrobiotiků nelíbí. Nebude je zde nyní rozepisovat, protože by to bylo na delší čas a celkově bych se nad svým vyjádřením musel hodně zamýšlet, abych jej prezentoval, tak jak opravdu cítím. Ani na to nemám moc chuť, protože bych se rázem stal terčem některých echt makrobiotických makrobiotiků, kteří by se mě snažili přesvědčit, že se mýlím. Nejsem uzavřený, rád si poslechnu názory ostatních, ale chtěl bych, aby mluvili sami za sebe a ne abych z nich neustále slyšel Průchovou, Kushiho a tak podobně. Pro mě jsou důležitější životní zkušenosti a ne slova, která se mění jako jarní počasí a nebo jsou, ještě hůře, nekompromisně zatvrzelá
Zaznamenáno
Stran:
1
[
2
]
3
4
...
7
Tisk
« předchozí