Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Povídání jen tak
>
Pište si sem co chcete
Stran:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Pište si sem co chcete (Přečteno 8635 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
coroner
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #45 kdy:
26. Březen, 2007, 18:47:36 »
Pro doplnění mého nostalgického vzpomínání na stravování v jedné ze ZDŠ v Karviné snad ještě poznámku, že někdy místo lavóru "z" hlávkovým salátem jsme měli často i lavór "s" hlávkovým salátem.
Ten druhý byl více jin...
Jinak jen takový dotaz na neona, jestli to tu bude číst. Na toto DF 25.3. v 16.00 napsal příspěvek Pepa. Tento příspěvek však nemohu ještě 26.3. v 19.45 hod. otevřít, ačkoliv v celkovém přehledu je uveden. Čím by to mohlo být?
Zaznamenáno
coroner
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #46 kdy:
26. Březen, 2007, 18:56:45 »
A teď jsem na to neone, přišel..... Já totiž do tohoto fóra musím napsat svůj vlastní nový příspěvek, aby se ukázaly i ty další, které došly do DF po mém předposledním příspěvku. Jinak totiž stále vidím jen na svůj poslední příspěvek, ačkoliv tam přibyly další. Máte s tím někdo podobnou zkušenost???
Jinak 30.3. je oficiálně Mezinárodní den strašidel, tak je možné, že to začalo už o týden dřív...
Zaznamenáno
roy
Newbie
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #47 kdy:
26. Březen, 2007, 19:45:00 »
jasne coronere dej F5 at se ti nacte stranka znova
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #48 kdy:
26. Březen, 2007, 19:50:34 »
Coronere to je tím, že se ti ta stránka načítá z cache paměti prohlížeče. Řeší se to obnovením stránky F5 a nebo ctrl-F5
Zaznamenáno
coroner
Jr. Member
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #49 kdy:
29. Březen, 2007, 11:09:23 »
Neone, dík! Stran počítačů patřím holt na pitevnu...
Zaznamenáno
coroner
Jr. Member
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #50 kdy:
29. Březen, 2007, 11:13:14 »
Dík i royovi! Na toho jsem viděl také až po F5...
Zaznamenáno
kristyna
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #51 kdy:
01. Duben, 2007, 21:57:59 »
Ahoj,
studuji vysokou skolu,nejsem makrobiotik,jim morske plody,jinak nic zivocisniho a vubec zadny cukr,jinak Bio potraviny.Ve skole jsem mela referat o zdrave vyzive a vazene vysokoskolacky a dokonce pani docentka nevedela o cem mluvim,spis jsem mnela pocit,ze mi neveri.Ze maso a mleko je nevhodne pro cloveka,jim nerikalo nic,ale jinak jsme se bavily o anorexii a o tom jak si rodice nic nevsimnou a dite je najednou na dne.Kdyz jsem se zeptala,co je nejzakladnejsi povinnost rodice,kdyz ne skontrolovat zdravi sveho ditete a to kazdy den,tak jsem byla za kretena.O zdravim stylu jsem uz nemela silu si s nekym promluvit.Jinak se se mnou nikdo nebavi.Segra studuje medicinu a ani jeji spoluzaci nemaji tuseni co je pecovat o ve telo.Myslim,ze je to bida.Jsem zvykla na to,ze mam vzdy jiny nazo nez ostatni,dnes uz ale vim,ze ho projivim,jenom pred tim,kdo opravdu maji zajem.Ostatni at si trhnou
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #52 kdy:
01. Duben, 2007, 22:10:28 »
Ahoj Kristino, drzim ti palce. Z ceho si cerpala na ten referat ? Ja jsem take obcas lidem k smichu, kdyz treba reknu, ze mleko a maso neni vhodna potrava pro cloveka, napriklad. Chtela jsem si o vikendu koupit knihu Jidlo v praveku a ve stredoveku, nebo tak nejak se to jmenuje od Magdaleny Beranove. Znate nekdo tuto knihu ? Stoji za precteni ? Ja si od ni slibuji to, ze se hlavne dozvim, co vlastne lide v historii jedli, ukazky jidel atd. Protoze mezi lidmi je vzita predstava, ze lide v davnych dobach jedli prevazne maso. Ja si to nemyslim, tak bych si chtela neco o tom precist a nejen od pani Pruchove.
Zaznamenáno
Seishi
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #53 kdy:
04. Květen, 2007, 12:39:01 »
Ahoj všichni
,už pár let se stravuju vegetariánsky, skoro makro a prošel jsem si pár seminářů o mb i v zahraničí. Zajímá mě kultura Dálného východu a studuju boj. umění. Nikde jsem se na kurzech mb nesetkal s tak důležitým tématem jako je sexualita podle taoistických principů. Např. by mě zajímalo, jak mb vidí důsledky častých orgasmů a ejakulací mužů
.Tak jak to podávají manželé Volmovi na
www.intimnosti.cz
mi přijde dost dogmatické.Mě některé uváděné praktiky způsobují spíš psychické napětí, než údajné pozitivní účinky
Mějte se všichni moc fajn
Zaznamenáno
nevril
Jr. Member
Pohlaví:
život je zázrak
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #54 kdy:
10. Květen, 2007, 21:40:23 »
Ahojda lidičky,
já se dala na mb stravu celkem nedávno, je to asi dva měsíce, mám malého synka a skoro celou zimu jsme pronemocněli...záněty horncíh cest dýchacích ve všech podobách a cyklující stále dokola. Do té doby jsme byli¨vegetariáni, prošla jsem si dřív i veganstvím a přinesla si z něho schopnost spoustu potravin umět oželet a taky vzpomínku, jak bezvadně lehce jsem se cítila, až na ty chutě))) K makrobiotice mě přivedly takové ty známé "náhody", které člověka směrují v životě.
Teď jíme už celkem pěkně, jen se mi moc nedaří odvykat od sladkostí, to je asi nejtěžší, mléčné výrobky a mléko šly dobře. sice jsme zase onemocněli, ale ještě skutečně nejíme úplně nějlíp a taky je to prý zpočátku normální - čištění organismu. Tak jsem zvědavá. Zajímalo by mě, máte tady někdo taky děti? Malej má teprve 15 měsíců a vím, že to nebude vůbec jednoduché - hlavně ze strany okolí, malej má obilí rád, jen zelenina mu moc nejede zatím...ale je to normální přechodné stadium. ím, že bych měla určitě zajít na nějaký kurz, ne jenom číst, mohli by jste mi, prosím, nějaký dobrý poradit?Taky budu vděčná za jakoukoli vaši vlastní zkušenost z mb - co je dobré do začátku vědět atd. Díky
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #55 kdy:
11. Květen, 2007, 11:34:18 »
Ahoj Nevril, doporucuji kurz u Zuzky Teresove, protoze je to zena, ktera ma 2 deti a tim padem velke zkusenosti, jako kazda mama !
http://www.sazavska.unas.cz/kurzy.html
Mozna je dobre si pockat na kurzik zamereny na deti. I Rosta Beranek dobre vari, u nej se nauci clovek dobre pickles, jeho kurzy jsou vice prakticky zamereny, clovek si vse muze i vyzkouset.
http://www.makrobio.cz/
U Zuzky si clovek jen zapisuje. S jinymi kurzy nemam zkusenosti, oba tipy se konaji v Praze.
Zaznamenáno
Josef
Host
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #56 kdy:
19. Květen, 2007, 12:34:22 »
Ahoj, v neděli večer nám jedna makrobiotická rodina umožní nahlédnout do svého soukromí. Možná to bude zajímavé v pořadu výměna manželek.
Zaznamenáno
coroner
Jr. Member
Pište si sem co chcete
«
Odpověď #57 kdy:
11. Červenec, 2007, 14:50:25 »
"Vyvolení" po švýcarsku:
http://www.pfahlbauerpfyn.ch/index.php?content=pfa
hl&area=pfahl
Třeba půjde o "makrobiotický" experiment z doby kamenné. Zatím jim tam naseli trochu obilí...
Zaznamenáno
Milka
Full Member
Re: Pište si sem co chcete
«
Odpověď #58 kdy:
18. Říjen, 2007, 09:08:14 »
Ahojte všetci,
už nejakú dobu si lebedím nad vašimi diskusiami a moc ma to baví.
Ďakujem za pekné chvíle i tým čo sú nemakro.
Nemám moc možností si pokecať na našu tému, pretože moja rodina, širšia rodina i kolegovia v práci ma berú ako exota, ale keďže od mojich začiatkov už pretieklo dosť vody a ich katastrofické scenáre sa nevyplnili, už sa aj oni ukľudnili a svet, div sa, pomaly a nenápadne ma začínajú napodobňovať.
V práci už nevykrikujú , že najlepšie je mäso, rodinka postupne a pomaly papká moje jedlá, i keď si vyberajú, a keď ochorejú, mám vyhraté - utekajú ku mne o radu. Keď sa im uľaví po mojom obkladíku, moxe, masáži či špeciálnom jedle , je spokojnosť na oboch stranách. Oni sa vypytujú na systém a ja dúfam, že po čase pochopia .
No vykreslila som to trochu idealisticky, tiež som odbiehala a často, ale v najťažších chvíľach som si hovorila, že všetko čo má líc, má i rub , všetko sa stále mení a hlavne : poslední budú prvými a prví budú poslednými.
Ahojte, píšte, sem - tam mrknem a zapojím sa.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member
Re: Pište si sem co chcete
«
Odpověď #59 kdy:
18. Červenec, 2008, 10:50:37 »
Ahoj lidi.
Procitam tohle vlakno a docela me prekvapuje, s jakym odporem a nevrazivosti se setkavate. Ja s tim zkusenosti nemam. Sice jsem podivin uz dobrych 8 let (2000-vegetarian, 2003-vegan dosti s prvky MB, pak chvilku vsezravec z trucu a posledni cca 1 rok vitarian), ale lidi v mem okoli to berou naprosto s respektem. Dokonce i pri pustu, kdyz uz teda mam nekdy tu "smulu" a musim s pravdou ven. Nerikam ze obcas nezacneme nejakou tu debatu, to ano, ale vzdycky s respektem, i tehdy kdyz se nazory hodne lisi a nekdo by to mohl nazyvat stretem.
Neodmitam se o tom s lidma bavit, ale zas jim to necpu. Treba v praci reakce veskrze priznive, dokonce mi extra na konferencich objednavaji syrove menu, coz pravidelne vede ke komickym situacim, ktere me ale celkem bavi, a i nekteri kolegove se uz na to tesi dopredu, jako na vitane zpestreni dne
Klasicka situace: "Kdyz nejis maso, tak ale jis aspon ryby, zejo?"-"No, ale jen takovy ryby co rostou na strome."- "Ale zadna ryba prece na strome neroste." - "No, taky si rikam, ze uz jsem dlouho zadnou nemela."- "A proc?"- "Protoze mam dost mrkve."- "A kdybys nemela mrkev, tak bys jedla ryby, zejo?"- "Nevim. Ja mam taky jabka."...
Zaznamenáno
Stran:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
Tisk