Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Maková dobrota - Kuskusovník  (Přečteno 3000 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« kdy: 19. Prosinec, 2006, 22:28:44 »

Nevím jestli znáte tenhle recept, ale já jsem se to naučil až tenhle týden a jsem hodně na makové buchty, takže je teď můj nejoblíbenější Smiley
Recept na Kuskusovník.
1 hrnek kuskusu, 1 mletého máku, 1/2 hrnku ovesného mléka (sušený Oves Milk), 3-5 lžiček sladěnky (používám tu sušenou v prášku), 2 hrnky vody, a dále rozinky, oříšky, kokos, skořice (podle chutí)
Vše dobře promícháme a necháme aspoň hodinu stát. Pak vyklopit na vymazaný plech a péct v troubě dokud okraje nezačnou hnědnout. Dělám to na 200 C asi tak 20-30 min.
Zaznamenáno
Peta
Host
« Odpověď #1 kdy: 19. Prosinec, 2006, 22:28:57 »

Neone, tohle je super napad, dat sem semtam nejaky ten receptik. Diky moc ! To se tedka pred Vanoci dost hodi. Navic mam doma bio mak a porad jsem nevedela, co s nim. Ten kuskus syrovy, ano ? A plech vymazavas slunecnicovym nebo sezamovym olejem ?
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19. Prosinec, 2006, 22:44:17 »

Peti, olej dávám slunečnicový, kuskus syrový a té vody možná o trošičku víc jak 2 hrnky (2-3). Teď to dělám a musel jsem trochu přidat, prostě ať to trošičku teče a není to uplně sypké když to vyklápíte na plech.
Zaznamenáno
Peta
Host
« Odpověď #3 kdy: 19. Prosinec, 2006, 22:44:33 »

Neone, tak jsem udelala inspirovana tvym receptikem zakusek.. ALE misto kuskusu jsem dala jahly, neb jsem je mela uvarene ze vcerejska a co s nimi, ze ? Pak ten mak jsem podusila s mrkvi a rozinkami, pry se ma k maku pridat mrkev, to jsem slysela od zkusenejsich, protoze pry mak samotny prekyseluje. No a dochutila jsem podle sebe, malinko kokosu, lnene seminko pomlete, psenicny sirup. Na konec, kdyz to bylo skoro upecene, pridala jsem par slunecnicovych seminek, a vpichala jsem je do hotoveho kolace. No chutna to bajecne, ale vim, ze takovou dobrotu jen vyjimecne, ale cele to nesnim sama !
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení