Stran: 1 2 3 [4]
  Tisk  
Autor Téma: Základní makrobiotické recepty  (Přečteno 18612 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Zoanka
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #45 kdy: 12. Květen, 2008, 11:44:50 »

Máte nějaké tipy, ozkoušené vlastní recepty, jak připravit chutně fazole azuki? Smiley
Zaznamenáno
Cpt_Morgan
Jr. Member
**
Pohlaví: Mužské

419315231
Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 12. Květen, 2008, 12:00:33 »

Já je mám nejraději úplně jednoduše,namočím přes noc,ráno dám do tlakáče s kouskem kombu,vařím hodinu,pak sundám dekl,trošku osolím ,naskládám na to cibuli nahrubo,celer,mrkvičku,trošku sojovky a dusím ještě tak 8 minut a pak to promíchám a je to moc mňam. 
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 12. Květen, 2008, 12:05:49 »

Slavnostně na sladko se dají dělat  v tlakáči se sušenýma meruňkama (rozinkama apod.) a kouskem pomerančové kůry. Pak rozmixovat.
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 12. Květen, 2008, 12:41:35 »

jo a pak by to melo ztuhnout do jakesi MB cokolady, coz se mi nikdy nepodarilo ! At uz jsem to zahustila agarem nebo ne, neztuhlo to fakt nikdy. Vzdy byl vysledkem jakysi adzukovy pudink, i kdyz chut je moc dobra.
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 12. Květen, 2008, 13:42:45 »

Peto, vtip je v tom, že ten agar musíš dát už na začátku varu s fazolemi a ovocem. Mně to ztuhne vždy úžasně :-)
Zaznamenáno
Cpt_Morgan
Jr. Member
**

419315231
Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 12. Květen, 2008, 13:53:03 »

tyjo  Eek,to vypadá lákavě,to si musím udělat co nejdříve a všechno vařit dohromady už od začátku s fazolema ano? A to se v tom hustem agaru ty fazole uvaří ?No asi jo Huh?
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 12. Květen, 2008, 15:45:22 »

Role, dik za tip na ztuhnuti, uz jsem z toho zacinala mit trochu mindrak. Zkousela kdeco, ruzne postupy, tohle me teda nenapadlo. A to jsem to delala presne dle postupu, ktery mam z kurzu !
Zaznamenáno
Rege
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #52 kdy: 08. Červen, 2008, 21:13:28 »

tak jsem si tu adzukovou sladkost taky vyzkoužela, ztuhlo to dobře, chuť zvláštní, chvilku jsem musela zkoumat, jestli mi to chutná. Ale docela jo. Měla jsem poslední meruňku, takže to bylo spíš s rozinkama. Musím to ještě vyzkoušet s těma meruňkama. A použiju to asi spíš jako vrstvu na buchtu.
Zaznamenáno
tomatik
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #53 kdy: 13. Září, 2008, 21:35:35 »

Ahoj vsem,
ja ted take s makrobiotikou zacinam a zatim dost tapu... Zacala jsem hlavne kvuli zdravotnim problemum, takze kdyz jsem zjistila co vse delam spatne, radsi jsem hned to spatne vypustila, ale zatim moc nevim jak si pripravit to "dobre". Chystam se sehnat knizky, ale do te doby bych poprosila o par rad... Nekde jsem cetla, ze by se nemely michat obilniny s ovocem - je to tak zasadni? A je mozne, ze prave jejich michani zpusobuje strevni problemy, i kdyz drive pri "normalni" strave jsem je casto michala a nic se nestalo? A jak je to s medem, muze se v makrobiotice pouzivat? Je prece z mirneho pasu, dokonce od znamych vcelaru i z dost blizke oblasti, ale v zadnych receptech jsem ho nikdy nevidela. A naopak kokos je tropicka plodina, ale ve spouste receptu se objevuje. Tak nevim... A moc dekuji za jakoukoliv radu
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #54 kdy: 14. Září, 2008, 15:07:00 »

Ahojky, medík stejně jako kokos se nedoporučuje, ale přesto jak píšeš je kokos v mnoha receptech.

Já osobně med používám a kokos ne.
med se nedoporučuje z důvodu jednoduchých cukrů. Hlavně si najdi dobrého včelaře, který krmí včeličky na zimu a na jaře už ne... když se některého zeptáš, tak ti to vysvětlí Smiley

Míchat ovoce a obilí- píše se, že když se to smíchá, tak se z obilí téměř nic nestráví. Takže když už tak jako dezert ,ale ne jako snídani oběd... nemělo by to zasáhnout do toho množství 50% za den.

jestli chceš napiš, jaký máš zdrav. problémy  a já ti něco poradim... aspoň základ Smiley

El
Zaznamenáno
tomatik
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #55 kdy: 14. Září, 2008, 22:13:18 »

jeee, moc moc dekuju za rady Shocked)) no ja jsem ted byla na navsteve u rodicu a skoromamka mi udelala uplne vyborne makrobioticke menu, tak jsem zjistila, ze to asi fakt nemusi byt tak spatne, jak se to zatim dari me Shocked)
kazdopadne zdravotnich problemu mam vic, ale hlavni pro me byl jakysi podivny atopicky ekzem, ktery se proste nedarilo lecit, pak mi byvalo dost casto spatne od zaludku a take jsem zahadne dostala trombozu a embolii, coz ve 20-ti letech fakt neni normalni...tak jsem usoudila, ze s tim vazne musim neco delat. tak moc dekuju za jakoukoliv radu a snahu, fakt si toho vazim Shocked)
Zaznamenáno
Nena
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 21. Říjen, 2008, 19:19:13 »

ahoj, jeste k tem fazolim adzuki - v lete jsem se dozvedela,  ze adzuki jsou nejjangovejsi fazole a proto by mely byt varene v normalnim hrnci. jen pokud ma nekdo extremne jinove ledviny, tak si je ma varit v tlakovem hrnci. ja ale musim rict, ze mi chutnaji mnohem vic z toho tlakoveho hrnce. a rada z nich delam polevku - po uvareni do mekka pridam cibuli (hodne), suseny daikon (muze byt i normalni) a trosku mrkve. moc super chut.
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení