Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Chaos v pojmech jin / jang v makrobiotice, Průchová
Stran:
1
[
2
]
3
4
...
8
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Chaos v pojmech jin / jang v makrobiotice, Průchová (Přečteno 11583 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Reiss
Host
«
Odpověď #15 kdy:
23. Leden, 2007, 20:32:15 »
Já zase vidím problém v tom, že není ochota blíže se kontaktovat. Možná je to tím, že veleznalkyně Průchová nerada s někým ztrácí čas a vzniká dojem, že se tak chovají i ostatní. Ale když jsem uvedl na sebe kontakt, jistě tím nedávám najevo, že bych chtěl být nad někým nadřazen. Pokud jsem tedy objevil nějaké chyby, a myslím že jsou velmi vážné, pak je mojí povinností abych je nabídl k prostudování. Kdo je tedy chce, ať si o ně napíše nebo ať se raději zapojí do budování nové vědecké makrobiotiky. Ta stará, mystická a chorobně intuitivní, dopadla otřesně. Znovu uvádím svůj majl:
reiss@tiscali.cz
. Tak hlavu vzhůru a do práce, ať tu nejsme se svýma makrobiotickýma chorobama jen na posměch masožravcům... O.R.
Zaznamenáno
LenkaL
Host
«
Odpověď #16 kdy:
23. Leden, 2007, 20:53:07 »
Zdravím všechny a také bych ráda reagovala na debatu o paní Průchové. Já jsem u ní vlastně před lety začínala a byla jsem u ní třikrát na kurzu. Naposledy jsme se setkali na kurzu Boba Dvořáka, kde ona byla kupodivu jako posluchačka.
Musím se jí zastat. Nikdo si neuvědomujeme jaký tlak je na ni vyvíjen. Dělá kurzy sama a všichni tam od ní očekávají stoprocentní nasazení a aby se pro každého rozdala. A to přece nejde. Někde se to musí projevit. A co její ostatní činnosti a to, že se stále stará o syna, který na tom zdravotně také není nejlépe.
Myslím, že bysme si měli uvědomit, že nikdo nejsme dokonalý. Já si paní Průchové vážím a vždy se jí musím zastat, protože jsem ji poznala a to jak z její přívětivé stránky tak i z té opačné.
Každý ať si od ní odnese a naučí se od ní to co potřebuje a ten zbytek nekritizuje. Vždyť každý má své chyby.
Děkuji Petrovi a Kamile, kteří se jí jako jediní zastali.
Zdraví Lenka.
Zaznamenáno
Rosta
Newbie
Pohlaví:
«
Odpověď #17 kdy:
24. Leden, 2007, 08:59:45 »
Vážení přátelé,
rád se podělím s Vámi jak to cítím.
Makrobiotika je ucelený systém, se svými pravidly vycházejícími z respektování sedmi vesmírných zákonů a dvanácti pravidel. Tyto lze najít v dostupné literatuře. Doporučuji všem diskutujícím se s vesmírnými zákony seznámit a snažit se je pochopit a pak teprve diskutovat. I diskuze má svá pravidla. Naši předkové než něco řekli, nejdřív přemýšleli, dnes je to často naopak. Pak pochopíte, že ten guláš v jinu a jangu, co jste viděli na první nástřel, že je vlastně vynikající božský harmonizující lahodný pokrm. Jen to chce špetku trpělivosti a hodně snahy pracovat na sobě.
V tom tkví krása harmonie. Žít v souladu s těmito zákony, plout životem po proudu, v pokoře ke všemu co nás tvoří a obklopuje.
Dovolím si varovat před unáhlenostmi.
1. Do debaty vstoupil pan Reiss, který hlásá své úpravy vesmírných zákonů a své nové klíče v makrobiotice. Bylo mi dovoleno ho poznat v zátěžových situacích blíže a musím varovat ostatní před jeho ukvapenou snahou hlásat nové pravidla, vím, že se v mnohém mýlí.
Pokud by tím poškozoval jen sám sebe, je to jeho kafe, ale pokud toto učí jiné, nemohu jen lhostejně přihlížet jak si ostatní řídící se jeho radami ublíží.
2. Bylo mi dovoleno spolupracovat s paní Jarmilou Průchovou a Járou na jejich kurzech jak na přednáškách, tak v kuchyni. Než kdokoli vznese kritiku, měl by se snažit pochopit toho, koho chce kritizovat. Pokud to bude brát zodpovědně, pochopí, že jeho bleskový soud není pravdivý. Pořádám kurzy MB a smekám před výkonem paní Průchové i před jejími znalostmi.
Díky jí mame přeloženy klíčové učebnice makrobiotiky. Neměla to v životě lehké a velmi málo z nás by vše zvládlo tak dobře jako ona.
S úctou Rosťa Beránek
Zaznamenáno
Rosťa
Peta
Host
«
Odpověď #18 kdy:
24. Leden, 2007, 12:22:05 »
Ja se take musim pani Pruchove zastat, byla jsem u ni na osobni konzultaci a byla velice mila a privetiva. Prestoze jsem zacatecnik a nevim toho zatim moc, tak nereagovala nijak neprijemne. Ja jsem z ni byla nadsena. Vzdyt povazte kolik ji je let ! A pak se rozhlednete kolem sebe ve sve rodine, v blizkem okoli a treba i v autobuse, jak na tom jsou lide v jejim veku. Me je jich vzdycky tak lito, nemohou na nohy a je na nich videt tolik nemoci a tolik utrpeni. Ona je pro me zarnym prikladem toho, ze i ve vyssim veku se da zit dustojne.
Zaznamenáno
Reiss
Host
«
Odpověď #19 kdy:
24. Leden, 2007, 13:23:31 »
Rosťo Rosťo, jestli chceš jménem hodnotit, pak ti budu oponovat. Zastáváš se novéhého mb učení se 7 zákony, které už dávno neplatí. Věda jde dopředu a vše se vyvíjí-tedy i zákony. Zaspals dobu,kdy se diskutovalo o 14 zákonech a dnes tam máme od jednoho fyzika návrh na patnáctý. Takže makrobiotika není ucelený systém ale systém ve vývoji. Když i Kushiovi, Aihara, Mossou apod. podlehli nejtěžším chorobám, dokazuje to jen to, že tu něco pěkně smrdí. Ty jen věříš, vnucuješ druhým, že Bůh už všem osud určil a kdo ti nevěří je neznaboh. Až budeš dokazovat vědecky a ne nemocnou intuicí a vírou, pak můžeme diskutovat o vývoji makrobiotiky, která je postavená na čisté vědě - matematickofyzikální (chemie je vlastně totéž - mat.fyz. chování energií a částic). Kdo nemá základy těchto oborů, těžko může vědecké obory, tedy i mb, řešit. Připouštím, že jsou i tací, kteří přišli k Průchové zrovna když měla náladu. Ale až jim omlátí květinu o hlavu, kterou jí za zásluhy věnují, jistě svůj názor změní . Často má v oblibě "vyhazovat" z kurzů slušné návštěvníky jen proto, že se 2x zeptali na něco co nezná, nebo si dovolili chtít účtenku na knihu, kterou jí zaplatili. Protože ani ona vědě, jak sama přiznala, nerozumí, nemůžeme od ní očekávat, že nám dobře poradí s těžkými problémy, které jsme si přivodili několikaletou makrobiotikou. Její otřesné metody nás spíše dovedou k šílenství než ke zdraví. Vše vychází s výpověďmi i důkazy v našem zpravodaji, který zasíláme zdarma. Kdo chce, ať věří, kdo nechce věřit, může studovat-již máme vědeckých prací dost. V Regeně je uveřejňuji na pokračování.
Zaznamenáno
Peta
Host
«
Odpověď #20 kdy:
24. Leden, 2007, 14:40:30 »
Jeste me napada, kdyz uz se pane Reissi tak poustite do pani Pruchove, kdo jiny prelozil tolik knih jako ona ? Co vsechno musela za tu dlouhou dobu co se venuje makrobiotice a energeticke medicine prekousnout ze strany oficialnich mist apod. To ja si dovedu zive predstavit, jak asi zila za dob temna, ktere tady dlouho trvalo. Ja uz bych asi byla tak otravena, ze bych si vsechno nechavala spise pro sebe a ona se jeste snazi to co vi predavat dal. Pracuje hodne tvrde, jezdi do zahranici, preklada, pise clanky a jeste porada kurzy ? Tak to teda obdivuji. Kdo jiny tohle v CR dela ? Dale to co pisete, porad se ohanite vedou, to si predstavuje jako tak, ze kazdy zajemce o makrobiotiku by mel byt jen vedec ? Takze makrobiotika je jen pro studovane vedce a normalni smrtelnik nema sanci ? Vsechna literatura, co jsem si zatim koupila od pani Pruchove nebo od p. Kushiho mi dava smysl, mnoho veci se da vyzkouset na vlastni kuzi, takze si kazdy muze udelat obrazek sam. I zrejme vami opovrhovany laik. Opravdu nevim, jak chcete vase nazory rozsirovat siroke verejnosti pomoci vedeckych praci. Uz sam nazev vedecka prace me docela odpuzuje.
Zaznamenáno
Toňa
Host
«
Odpověď #21 kdy:
24. Leden, 2007, 18:58:13 »
Já bych také myslela, že než někdo začne Průchové vyčítat její nadměrný jang, měl by si vedle denní přípravy makrobiotického jídla rozepsat aspoň deset makrobiotických knížek, na další sbírat a třídit materiál, vést kurzy pro laiky a odborníky, psát do časopisů, zodpovídat tam polodebilní dotazy, jezdit na zahraniční kurzy a školení...
Při tomhle všem ještě bojovat s lidskou hloupostí a jangovou tupostí jednotlivců a celých institucí, ve kterých se zastavil čas.
Žít v takovém kolotoči, po kterém by se asi za pár týdnů sesypal i o pár desítek let mladší člověk, a ještě potom zjišťovat, že většina lidí není schopna ani ochotna pochopit naprosto základní věci, tak to bych teda opravdu chtěla vidět, jestli by někdo z jejich kritiků byl za takové situace energeticky vyrovnaný.
To je taky jeden z hlavních důvodů, proč umírají makrobiotičtí instruktoři na choroby, o kterých zároveň vědí, jak se jim vyhnout.
Není to nic o nefunkčnosti STARÉ makrobiotiky, ale o česky typickém pořekadle, že KOVÁŘOVA KOBYLA CHODÍ BOSA.
Zaznamenáno
Toňa
Host
«
Odpověď #22 kdy:
24. Leden, 2007, 19:28:23 »
K samotným výrazům yin a yang bych ještě dodala, že pokud je někdo dnes ještě v Česku používá, lze prakticky se stoprocentní jistotou z dalšího obsahu textu zjistit, že už hezky dlouho nic o makrobiotice nečetl.
O Volmových kdosi na jiném diskuzním fóru trefně napsal, že místo tántrického sexu by jim neuškodilo více studovat makrobiotiku. To, co jim připadá jako nesrovnalosti, je v některých knihách z novější doby vysvětleno.
Průchová nemůže myslet na všecko. Nemohla tedy ani tušit, že někdo bude patlat dohromady makrobiotiku s čínskou medicínou.
Zaznamenáno
Rosta
Newbie
Pohlaví:
«
Odpověď #23 kdy:
25. Leden, 2007, 08:10:33 »
Milý Oto Reiss,
to proč Tebe vyhodila paní Průchová z jejího kurzu se již probíralo na jiných www stránkách, nemám v úmyslu se k tomu vracet.
Nesaháš paní Průchové po kotníky a máš odvahu ji kritizovat.
Chybí Ti soudnost, pokud svými bludy poškozuješ sebe, je to Tvoje kafe,
ale pokud jimi uvádíš v omyl ty, kteří zatím nedokáží posoudit jejich nebezpečnost, musí zasáhnout jiní z této MB rodiny.
Oponovat můžeš, ale nic nezměníš na faktu, že Tvé bludy jsou ukvapenost.
Cítím svou povinnost před nimi varovat druhé.
Toť vše.
Přeji Ti vše dobré. Rosta
Zaznamenáno
Rosťa
Anonymní
Host
«
Odpověď #24 kdy:
25. Leden, 2007, 12:30:57 »
Rosťo, Rosťo, samochvála smrdí stejně, jako poznámky o 100% vědění že je něco podle někoho jasné. Ty budeš čarovat a zaříkávat dál a komu se to líbí, bude tě následovat a číst tyto přiblblé narážky, kterou jsi mi 24.1. napadl. Všem, až na Tebe a pár začátečníků, je jasné, že nechtějí dopadnout jako hysterka Průchovka ani Kushiovi a hledají cestu jinde. Ti se se mnou již spojili a poslal jsem jim vědecké materiály k prostudování. Těm také děkuji, že mají zájem o širší studium, bez kterého se nedá posuzovt. Jak sis možná ještě nevšiml, za těch 25 let, jsem také napsal několik knih výhradně ve vědeckém stylu. Těm nemusíš pohodlně věřit, ale pracně je studovat a prověřovat. A to není nic pro tebe a pohodlnou mladou generaci. Takže si tu čarujte dál a kdyby i další chtěli poznat vědeckou makrobiotiku pro srovnání s tou KOUZELNICKOU, rád se s nimi podělím.
Zaznamenáno
Peta
Host
«
Odpověď #25 kdy:
25. Leden, 2007, 12:56:54 »
Pane Reissi, mate tady prece prostor, proc nenapisete jednoduse to a to je blbost, muj nazor je takovy a takovy a ted davam prostor vam se vyjadrit. Jasne ze zde nemuzete okopirovat celou vedeckou praci, ale vase slova jsou hodne utocna, coz nechapu. Nikdo tady na foru nepouziva takova slova jako vy, tak se prosim uklidnete. Cekam, jak nas zacatecniky poucite, abychom tedy nedopadli nejak spatne. Na vasich webovych strankach se toho take moc nedozvime. Mate tam nejaky I casopis, ale namatkou jsem ho otevrela a je to plne reklam na vase kurzy, na nejakou pekarnicku apod. Kde jsou konkretni vase argumenty, co presne je spatne ? Regenu si nekupuji. Take nechapu vase narazky na nejake carovani, co to ma znamenat ? Byla jsem u Rosti na kurzu a zadne carovani se tam nekonalo. Take pisete, ze vase knihy jsou k pracnemu studovani a proverovani. Myslite si, ze nekdo,kdo je vazne nemocen, tak ma silu na to, aby vas vedecke prace studoval a proveroval ? Ti lide maji akorat tak silu si uvarit. Tak proc jim nevyjdete vstric a nezjednodusite vase nazory a neuverejnite je pro vsechny ? Radi se vsichni poucime.
Zaznamenáno
MartinaW
Newbie
«
Odpověď #26 kdy:
26. Leden, 2007, 04:43:41 »
Vážený pane Reissi,
1) rčení, že "samochvála smrdí", se vztahuje na všechny, tedy i na Vás. Při Vašem rétorickém stylu bych skoro řekla, že na Vás v první řadě.
2) Na svých stránkách píšete, že Vás makrobiotika zaujala svou věrohodností. Jak se toto prohlášení shoduje s těmi plivanci, které tady kolem sebe rozséváte? Proč, pokud se s klasickým pojetím MB rozcházíte a stavíte ji na jiných základech a takto zásadně ji kritizujete, pořád svůj směr nazýváte makrobiotikou? Z Vašich slov nabývám dojmu, že jde o něco úplně jiného. Proč si tedy nevytvoříte vlastní směr s vlastním názvem? Nazývat klasickou makrobiotikou "kouzelnickou" je, nezlobte se na mě, dětinské.
3) Naproti tomu šermovat pojmy jako "hysterka" je podle mého názoru nepatřičné a neslušné.
4) Makrobiotika by měla vést k maximálnímu rovnovážnému stavu organismu ve všech ohledech, jestli to dobře chápu. Pokud s Vámi Vaše pojetí dělá TOTO, nedokážu k němu získat důvěru.
5) Opravdu věříte, že mezi začínajícími makrobiotiky získáte příznivce a zastánce tím, že se o nich budete vyjadřovat jako o "pohodlných"?
Bylo mi stydno, když jsem si četla Vaše výlevy na tomto fóru. Že se u mnohých začínajících makrobiotiků zpočátku projevuje to, co by se dalo nazvat "apoštolským komplexem" (věřící křesťané mi doufám tuhle profanaci prominou), tedy že mají nutkání hlásat "makrobiotické evangelium" a až násilně obracet své bližní na jedinou správnou cestu, než v sobě najdou dostatek pokory a pochopení, to jsem věděla. Ale že se to může takhle vymknout, navíc u člověka, který začátečník není, na to jsem tedy připravená nebyla.
Zaznamenáno
Rosta
Newbie
Pohlaví:
«
Odpověď #27 kdy:
26. Leden, 2007, 08:44:06 »
Milý Oto Reiss,
Pokud to Kushiovi, Aihara, Mossou dělali špatně jak 24 Ledna 2007 v 13:23 ve své aroganci píšeš, tak proč se stále schováváš za Makrobiotiku?
Proč nezaložíš svou filosofii, mohla by se jmenovat Reisovina ?
Čestný muž by to udělal. Čestný muž by se pod svůj názor podepsal. Tys to neudělal, to o něčem svědčí. Jak je možné, že takový génius jako ty ještě nepřednáší výživu na některé významné universitě?
Proč Tvé nové zákony nejsou uveřejněny ve výživářských odborných časopisech?
Proč si odborná výživářská veřejnost dovoluje Tvé svaté učení přehlížet?
Proč nepředsedáš v mezinárodní výživářské společnosti?
Zkus si odpovědět sám, možná Ti něco konečně dojde. Nemíním se na veřejnosti s Tebou o Tvých omylech dohadovat, můj čas je na to příliš cenný. Paní Průchová podrobně Tvé omyly rozebrala, poučení sis nevzal. Nebudu plýtvat svým časem.
Nicméně pokládám za svou povinnost ostatní poctivé hledače na poli výživy před Tvými špatnými, povrchními a nebezpečnými závěry varovat. Pokud si nabiješ ústa sám, je to Tvoje kafe, ty ostatní budu varovat. Pan Kushi předpověděl, že někteří jangoví lidé budou stále více a více arogantní, svým chováním to potvrzuješ.
Přes to vše jak se chováš, Ti přeji vše dobré
Rosťa Beránek
Zaznamenáno
Rosťa
Dagmar
Host
«
Odpověď #28 kdy:
26. Leden, 2007, 09:23:06 »
Ze zprávy 23.ledna čteme...Protože je o kurzy malý zájem....Reiss...
Nesvědčí to o něčem?
Zaznamenáno
moribundus
Host
«
Odpověď #29 kdy:
26. Leden, 2007, 16:49:03 »
Vidím, že zde panuje vůči neomakrobiotice Oty Reisse určitá nedůvěra. Jestli jeho teorie fungují i v praxi, si mohou nyní nemakrobiotici - zejména zlé tchýně - ověřit na vlastní kůži.
V Česku se obyvatelstvo během přelomu roku tradičně přejinizovalo, vypukla tedy po další dodávce zimního jinu chřipková epidemie, jak oznamují zrovna v tuto dobu všechny rozhlasové stanice.
Jak jí lze bleskovou kompenzací jangu extrémním jinem čelit? Podívejte se na
http://www.fitlife.cz/clanky/makrobiotika/
.
Zaznamenáno
Stran:
1
[
2
]
3
4
...