Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Jste zde poprvé?
Přečtěte si -
Jak začít s makrobiotikou
- jasný návod.
Makrobiotika
>
Makrobiotické diskuzní fórum
>
Povídání jen tak
>
Makrobioticky zařízený byt
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Makrobioticky zařízený byt (Přečteno 1497 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
kateřina
Newbie
0
0
Makrobioticky zařízený byt
«
kdy:
31. Květen, 2009, 00:00:20 »
Ahoj, chystame se nove zaridit byt v RD (proste od podlahy, i ty se budou delat nove) a radi bychom to pojali v duchu makrobiotiky. zamerujeme se vice na prirodni materialy, ale tech otazek je zde vice.. podlahove topeni?, spotrebice v kuchyni?, matrace na postel?, materialy do koupelny?
V oblasti makrobiotiky jsem úplný začátečník, postupně se tedy dozvídám o jin a jang. Zaujal mě postoj makrobiotiků k životu natolik, že bych ráda poznala i to, jak a v čem běžně žijete.
Děkuji
Zaznamenáno
lenka
Sr. Member
0
0
Re: Makrobioticky zařízený byt
«
Odpověď #1 kdy:
31. Květen, 2009, 15:21:48 »
Urcite bych doporucila pouzit co nejvice masivu - drevene podlahy, nabytek a okna, keramicke obklady, mramor, bavlnene zavesy, zive kvetiny... el. spotrebice do kuchyne bych omezila na plyn. sporak, horkovzdusnou troubu, lednicku a mozna mycku. Rozhodne se nedoporucuje (z hlediska feng suej) mit nad sporakem digestor /krade energii z pripravovanych pokrmu/ a mikrovlnku. To asi vis. Co se tyce posteli tak bych volila taky prirodni masiv a matrace futon + pohankove polstare. Asi bych se drzela hesla: mene znamena vice...
Zaznamenáno
íra
Makrobioklub
Full Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #2 kdy:
31. Květen, 2009, 17:45:13 »
Ahoj, nejsem žádný expert na feng shui, ale pouhý architekt praktikující MB. Hodně se zabývám nízkoenergetickým stavěním, dřevostavbami, přírodními materiály a postupy... Mám do půlky června hodně napilno, ale pokud to úplně nespěchá a stála bys třeba o konzultaci, můžeš mi zavolat na číslo 721740411. Jinak hodně štěstí a vyhni se dogmatům: jediné, co opravdu funguje, je Tvá intuice :-)
Zaznamenáno
Ondrej
Jr. Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #3 kdy:
28. Září, 2009, 14:40:50 »
Ten tip na futonové matrace mne docela zaujal. Najednou vidím ten paradox, když si člověk s ohledem na přírodní materiály koupí postel z masivu, jež tvoří prakticky jen skelet a rošty a na to si položí chemickou "kvalitní matraci", na jejíž celé ploše spí..
Jen bych se rád ještě dopídil k původu těch materiálů pro výrobu futonu a kde mají velký výběr výrobků z bio-bavlny.
Zaznamenáno
lenka
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #4 kdy:
28. Září, 2009, 17:18:38 »
Tak nevim, zda ten futon co mam je z bio bavlny /to asi ne/ ale urcite je to bavlna nebelena a material celkove moc prijemny :-) K tomu jeste doporucuju perinu ze 100% necesane bavlny
www.futoncentre.cz
www.klinman.cz
Zaznamenáno
Ondrej
Jr. Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #5 kdy:
28. Září, 2009, 22:16:45 »
Jsem docela nadšený, ten futon mi přijde příjemný už od pohledu. Má snímatelný potah nebo se musí dokoupit? Hledám teď centrum ála IKEA, kde bych si to mohl prohlédnout, vyzkoušet a vybrat složení futonu. I ta kokosová vlákna mi přijdou zajímavá k vyzkoušení. Na futoncentre.cz jsem se včera koukal a klinman.cz zrovna asi někdo hacknul. Jak vlastně vypadá peřina z nečesané bavlny? Anebo máš na mysli povlečení?
Zaznamenáno
lenka
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #6 kdy:
29. Září, 2009, 09:45:36 »
Nene, ta perina je uplne luxusni, pac je cela z ciste necesane bavlny /nejen povlak a umela polyesterova vypln jak u vse ostatnich/ je to konkretne tento typ:http://www.klinmam.cz/wellness/prikryvky/natur.php
A co se tyce futon centra, tak na te prazske adrese se primo na ne muzes dojit podivat a odzkouset :-) Ja jsem tam tak taky byla, sice jsem si pripadala jak Dusek v Peliskach, kdyz jsem zkousela kazdou postel
ale stalo to za to. Clovek si vybere svuj typ podle druhu tvrdosti a slozeni.
Zaznamenáno
Nena
Makrobioklub
Hero Member
0
0
«
Odpověď #7 kdy:
29. Září, 2009, 14:18:11 »
a je ti pod tou perinou teplo? jaky je to pocit kdyz to porovnas s perim?
Zaznamenáno
lenka
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #8 kdy:
29. Září, 2009, 15:04:01 »
No uplne super, je hrozne lehka a nejradsi pod ni spim bez povleceni. Ten svrchni material je hrozne prijemny. A kdyz je chladneji, tak ji povlecu a v poho. Navic je i hodne velka, vicemene i pro dva
Zaznamenáno
Andrea
Jr. Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #9 kdy:
07. Říjen, 2009, 17:58:42 »
Ahoj, chci se zeptat, máte někdo zkušenosti s výše uvedenými matracemi? Chceme se nově vybavit a mám vrozený odpor k umělinám. Jenže spousta firem klame tělem a vše vydává za BIO a EKO. Proto než koupím, chci znát něčí názor, nebo zkušenost ... díky.
Postele máme dřevěné, to je v poho. Ale jak se píše výš, k prdu jsou Ti dřevěné postele, když si na to plácneš umělou matraci
díky Andy
Zaznamenáno
Andy Rinchen
Phoenix
Full Member
0
0
«
Odpověď #10 kdy:
08. Říjen, 2009, 04:40:32 »
Nemate prosim niekto typy na pekne dekorativne paravany?
Zaznamenáno
Ondrej
Jr. Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #11 kdy:
02. Únor, 2010, 18:53:14 »
Tak možná v tomto týdnu uvidím futonovou matraci plněnou pohankovými/špaldovými slupkami. Zájem o přírodní spaní mne stále neopustil
«
Poslední změna: 02. Únor, 2010, 19:08:19 od Ondrej
»
Zaznamenáno
rakwička
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #12 kdy:
02. Únor, 2010, 21:31:45 »
Citace: íra 31. Květen, 2009, 17:45:13
Ahoj, nejsem žádný expert na feng shui, ale pouhý architekt praktikující MB. Hodně se zabývám nízkoenergetickým stavěním, dřevostavbami, přírodními materiály a postupy... Mám do půlky června hodně napilno, ale pokud to úplně nespěchá a stála bys třeba o konzultaci, můžeš mi zavolat na číslo 721740411. Jinak hodně štěstí a vyhni se dogmatům: jediné, co opravdu funguje, je Tvá intuice :-)
íro, íro, ty jsi architektka?
(obdivuji všechny, co dokázali architekturu dostudovat..)
až za 3 roky dostuduji, nevzala by sis mě do parády?hihi, dělám si srandu, mezi architekty budu takové nepovedené káčátko..
Zaznamenáno
íra
Makrobioklub
Full Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #13 kdy:
08. Únor, 2010, 15:18:25 »
jooo, ňáký takový tituly, abych si mohla říkat legálně architekt, před jménem mám, ale když se člověk pustí do architektury, studium nikdy nekončí
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
Makrobiotické diskuzní fórum
-----------------------------