Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
  Tisk  
Autor Téma: :) El :)  (Přečteno 7039 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil WWW Email
0 0
« Odpověď #60 kdy: 25. Červenec, 2009, 13:15:58 »

Tak nakonec to není polívka, ale spíš krém. Ale je fakt výbornej. Dni jsem nakrájela na kousky, a dala vařit s kombu a špetkou soli na cca 15-20min, pak jsem to rozmixovala a přidala trochu slunečnicového oleje. No je to ňamka. Na dýni bylo ještě znát, že ještě neni uplně redy... od štopky by to šlo, ale od země ještě ne..
Zaznamenáno

giorgino
Host
0 0
« Odpověď #61 kdy: 25. Červenec, 2009, 15:06:05 »

Dobrou chuť tedy.  drunksing
Zaznamenáno
El
Hero Member

0 0
« Odpověď #62 kdy: 04. Srpen, 2009, 19:28:11 »

Véča s patizonem :

Jelikož mi na zahrádce vyrostl můj první patizon  dancing  , zkusila jsem ho dnes k večeři vydlabat, naplint a zapéct Smiley V náplni je osmahlá cibulka,patizon, červená čočka , trochu pohanky. Na vrchu bazalka. Patizon jsem vytřela česnekem (už jsem ho dlouho neměla).. a k tomu obalená rybičkááá , ňam ňam.... ředkvička, kvašené zelíčko  ...... mlask

Zaznamenáno

torquiose
Sr. Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #63 kdy: 15. Srpen, 2009, 21:35:58 »

Teda ty mi delas chute, patizon bych si taky dala, ale to bych si ho musela asi vypestovat pristi rok anebo dovezt z Cech.
Zaznamenáno
El
Hero Member

0 0
« Odpověď #64 kdy: 16. Srpen, 2009, 19:09:48 »

Patizony, cuketky a dýně to jsou moje nové lásky Smiley  Srdce  Už se strášně těším na jaro až zas zasadím semínka a už neudělám ty chyby co letos a to bude úroda, už to vidim Smiley

Jináč nejstarší rostliny dýní už mají suché listy, dýním už schnou šťopky... ty mladší ještě krásně bují  Very Happy  A pozdějí sazené patizony a cukety se právě předhánějí v růstu plodů  brokolice

A tenhle týden budu sušit hrušky, ňam ....
Zaznamenáno

Jirka N
Newbie
*

Zobrazit profil Email
0 0
« Odpověď #65 kdy: 17. Srpen, 2009, 09:45:02 »

treba v tom najdes neco uzitecneho:
http://hobby.idnes.cz/slimaky-vyzenete-ze-zahrady-tak-ze-ji-poradne-uklidite-p1s-/hobby-zahrada.asp?c=A090811_171133_hobby-zahrada_bma
Zaznamenáno
El
Hero Member

0 0
« Odpověď #66 kdy: 17. Srpen, 2009, 12:57:09 »

Děkuju za odkaz. Ale všechny tyhle rady znám.. a přesto to na slimáky nezapůsobilo. Je to prostě tak, že tykve jsou pro slimáky veliká pochoutka.. Příští rok se jim chystám udělat v rohu zahrádky místo, a tam jim dám všechno to co milujou a budou to moct jíst....(permakulturní rada) ale i tak se nebráním je zabíjet...
Zaznamenáno

Villona
Newbie
*

Zobrazit profil Email
0 0
« Odpověď #67 kdy: 17. Srpen, 2009, 13:54:25 »

Mě ty permakulturní rady na slimáky moc nefungovaly...nějak se mi nepodařilo je přesvědčit, co můžou a co nesmějí jíst...ale už mám indické běžce a ti jsou opravdu spolehliví...už se těším na jaro, až to všechno vypukne znova  Smiley
Nechceš se s námi podělit o ty zkušenosti z pěstování dýní a cuket - o chyby, kterých se příští rok vyvaruješ? Myslím, že je nás tady víc, koho by zajímaly...já letos neměla možnost ani ty chyby udělat, pořád jsem jen sbírala  a sbírala slimáky, ale stejně mi všechno snědli.. Cry
Zaznamenáno
Jirka N
Newbie
*

Zobrazit profil Email
0 0
« Odpověď #68 kdy: 17. Srpen, 2009, 19:29:29 »

indické běžce?
Zaznamenáno
Villona
Newbie
*

Zobrazit profil Email
0 0
« Odpověď #69 kdy: 18. Srpen, 2009, 07:51:49 »

Indický běžec je druh kachny, která miluje slimáky...více o nich na www.chovprochazka.estranky.cz/, je tam hodně informací...já můžu jenom dodat, že jsou sice paší, ale zároveň společenští...chodí s námi skoro všude po zahradě - sice tak na dva metry, ale chtějí být se smečkou...a ani pes jim nevadí...a je s nima legrace, máme je jako televizi  Smiley
Zaznamenáno
El
Hero Member

0 0
« Odpověď #70 kdy: 18. Srpen, 2009, 11:43:41 »

Přemýšlela jsem nad tím, ale zatím bych pro ně neměla ubytovaní. Ale situace by se do jara měla změnit..

No ty chyby. Já letos zasadila asi 15 sazenic hodně brzo, náš taťka nadával, že mi to všechno zmrzne a tak, takže víc jsem toho ven nedávala. Pak jsem se bavila s jednou babičkou a ona mi vyprávěla, že přesně tyhle dýně pěstovala její máma a že to nevadí je tam dát brzo a pokud by byl mráz, tak ať je přikryju třeba petkou. To jsem neudělala- sice mi přežily ale on nebyl žádnej mrazík, takže jsem vlastně měla štěstí.
No a další jsem tam dávala strašně pozdě, a protože všechny čerstvé mladé a zrovna přesazené rostliny jsou jak magnet pro slimáky, tak jsem si to zavařila. Každá rostlinka je strašně choulostivá hlavně první tři týdny. A ty starší rostlinky tam byly už měsíc a tejden, takže to byly už velké rostliny a ty už slimákům tak nechutnají. Takže je tam dám přísští rok co nejdřív a hezky je zakryju, pokud bude třeba.
Na ty starší rostliny mi ty mršky taky šly, ale ne tak horzně. Nezabili ani jednu, zas ji ale ojídlali květy a mladé plody, taklže těch plodů je teď míň, ale myslím, si že se to dá zvládnout líp na květech, než když mi nahryzali stonky a rostlinka pak umřela.
Měla jsem kolem rostliny namulčovaný čtverec a ten chci udělat větší. Rostlinky jsem sázela na místo na zahradě, kde roste málo trávy, ale jak jsem tam dala hnůj, tak se to probudilo a všude byl jetel a hrozně moc trávy, takže jsem to každej tejden musela vysekávat.
Semínka chci příště zasadit hlavně svoje z těch nejzralejších dýní. Ale chci i nějaké jiné druhy tykví atd. Teďka mám patizony, žlutý cukety, hokaida, špagetovou tykev a dva druhy ozdobné.
Semínka zasadím do větších květináčků než letos, v jedné knížce psali, že můžu doma předpěstovat rostlinku, která už nasazuje květy. Ale potřebuje dost místa.  Já je měla docela malinké a trvalo jim dýl než vybujely.

To je asi to hlavní. Už se na to těším Smiley
Zaznamenáno

beruška
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #71 kdy: 18. Srpen, 2009, 12:28:13 »

El, nevím, odkud to mám, ale někde jsem narazila na to, že by se měly dávat semínka až po 2 letech. Já pěstuju hokaida na síti, tam se slimáci dostávají obtížněji.
Zaznamenáno
El
Hero Member

0 0
« Odpověď #72 kdy: 18. Srpen, 2009, 12:30:32 »

A jak se to dělá na síti?

Letos jsem měla semínka vlastně půl roku stará. A bylo to v poho. V knížkách jsem se dočetla, že ze semen z doma vypěstované dýně mi nic nevyroste... a vyrostlo. Spíš bych je chtěla nechat projít mrazem.
Zaznamenáno

El
Hero Member

0 0
« Odpověď #73 kdy: 18. Srpen, 2009, 17:43:10 »

Tak jsem na to koukla na netu. Zadala jsem vertikální pěstování. A asi to bude úplně nejlepší Smiley
Zaznamenáno

El
Hero Member

0 0
« Odpověď #74 kdy: 05. Září, 2009, 16:30:09 »

Tak dnes přišel den D pro dýně  cheer Všechny už měly uschlé šťopky a většina z nich už ani nedržela na stonku... a když jsem zjistila, že pár z nich mi s chutí pojídají autobusové a jiná "havěť" , řekla jsem si , příroda už dostala až dost a teď jsem na řadě já  Wink Tak jsem je postupně skládala do kolečka a najednou už skoro dýněmi přetékalo Smiley Ještě jsem je nepočítala, zatím jsem ráda, že jsem ty moje děťátka všechny umyla a zatím je vyskládala v obýváku na skřín...

Na zahrádce už zůstaly jen cukety a patizony, protože ty jsou ještě v plné parádě.

Některé dýně jsem měla na hnoji - upraveného do hranaté hromady a fakt z něj nic moc nezůstalo, dýně to všechno spapali Smiley tak tam teďka házím zbytky rostlin ...

Zaznamenáno

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení