Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Poranění  (Přečteno 506 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Maji
Newbie
*

Zobrazit profil Email
0 0
« kdy: 18. Září, 2009, 08:26:16 »

Prosím o radu, jak postupovat v případě řezné rány. Ráno se mi "povedlo" novým nožem uříznout skoro půl článku u prstu. Hned jsem tedy zabalila prst do řasy nori. Hodně to krvácelo, takže jsem musela řasu vyměnit. Je tento způsob ošetření dostačující? Děkuju
Zaznamenáno
Pavlínka
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #1 kdy: 18. Září, 2009, 09:19:05 »

Ahoj Maji, já jsem si před 6-ti týdny odřezala téměr půlku nehtu i s prstem. Samotná řasa dostačující nebyla, krvácelo to opravdu hodně. Vzala jsem si umeboshi a prst namazala tmavým misem a teprve až na to nori + zavázat obinadlem a nenámahat, aby tam zbytečně neproudila krev. Pokud je šok, tak si klidně vzít i další 2 umeboshi navíc. Mě pomohly od šoku a také proti infekci. Nyní prsík vypadá, jako by se nic nestalo. Žádná jizva, nehet dorostený. Vše bez problému.
Zaznamenáno
Maji
Newbie
*

Zobrazit profil Email
0 0
« Odpověď #2 kdy: 18. Září, 2009, 09:37:45 »

Moc děkuji Pavlínko, s tím pomazáním misem jsem nevěděla, myslíš, že mám ještě tu řasu odbalit? Je už úplně přilepená k prstu, už bych to raději nechala být. Umeboshku si dám dodatečně, vůbec jsem na ní v tom leknutí nevzpomněla.
Zaznamenáno
Pavlínka
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #3 kdy: 18. Září, 2009, 09:53:40 »

Já jsem si ji odbalila i když byla přilepená. Bolelo to, rána se pootevřela, ale miso byla 100% jistota, že tam neudělá zánět a nezačne to mokvat. Záleží na Tvé odvaze. Je jedno jaké miso použiješ, prostě nějaké tmavé s větší koncentrací soli.
Také by prst neměl přijít do kontaktu s vodou. Můžeš si jej mýt, až bude rána suchá!
Přeji brzké uzdravení prstíku :-)
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení