Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Jste zde poprvé?
Přečtěte si -
Jak začít s makrobiotikou
- jasný návod.
Makrobiotika
>
Makrobiotické diskuzní fórum
>
Povídání jen tak
>
Chlupate nozky
Stran: [
1
]
2
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Chlupate nozky (Přečteno 2551 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
antar
Jr. Member
0
0
Chlupate nozky
«
kdy:
22. Červen, 2009, 18:27:20 »
Hm, tak jsem ted docetla clanek od Ohsawy na tema zeny a jejich jin. Psal tam, ze zeny, ktere maji chlupate nohy a nedej boze i ruce jsou prilis jang a je to vsechno zpusobebe stravou. Ja si vzdy myslela, ze je uplne normalni mit chlupate nohy a ruce, ze chlupy mame proto, aby zachycovaly teplo a ze je to neprirozene nemit zadne chlupy. Oshawa psal, ze po nekolika mesicich, kdyz se zenam na mb upravi energie zpatky na jinovou zacnou ztracet chloupky. Ja teda nevim, ale neprijde mi, ze bych se to u me zmenilo nebo pro vas ano holky? Nejak mi to nejde do hlavy...
Zaznamenáno
íra
Makrobioklub
Full Member
Pohlaví:
0
0
Re: Chlupate nozky
«
Odpověď #1 kdy:
22. Červen, 2009, 20:58:28 »
Joj, toť témátko! Zrovna nedávno jsem na to myslela, jak to je s těmito souvislostmi při prohlížení svých "nedejbože" chloupků na rukou... Přitom mám pocit, že pokud byla má strava někdy v životě extrémní, bylo to směrem jin, nikoliv jang, tak nevím. Ale na druhou stranu jsem ten typ holky, co používá častěji pájku než řasenku, takže někde ten jangový základ asi bude
Jediné změny na mb doznaly vlastně jen mé vlasy, které z kaštanové se zrzavými konečky ztmavly na skoro černou, což mne ale dvakrát netěší, jakkoliv jsou mi jasné souvislosti.
Takže se přidávám k otazníku Antar, rozlouskne tohle někdo?
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #2 kdy:
23. Červen, 2009, 02:16:58 »
No k těm vlasů... já je měla pořád dost světlé a teď je mám víc hnědé a s odleskem do zrzava
tak teda nevím, co to o mě říká.
Každopádně chloupky na rukách jsem nikdy neměla, ale na nohách jo. A pomalu ale jistě mizí i tam, ale fakt hodně pomalu. Občas jsem mívlala i chloupky po nosem.. to už jsem na sobě ale dlouho neviděla.
A s tím jinem a jangem... já jsem celkově hodně jin. Snažím se to vyrovnávat... a chloupky mizí. Jang jsem nebyla nikdy a chloupky jsem měla. Spíš bych to u mě typla že čím víc jsem v jinu tím víc jsem zmrzla a víc rostou chloupky... tak teda nevím
ale ženu jako představitelku jinu bych si teda představila bez chlupů
Zaznamenáno
www.mimiskove.cz
kalumy
Newbie
0
0
«
Odpověď #3 kdy:
23. Červen, 2009, 08:10:38 »
Odpověď neznám
,dle přečteného jsem se domnívala,že je to jangová záležitost,ale moje zkušenost je opačná,Jsem konst. i kondicí jin,přesto na oholení,teď už raději depilaci bych potřebovala celodenní dovolenou co týden.Maso jím tak jednou za 14 dní až tři týdny.Kosmetička mě sice chválila,že taková kvalita obočí,které je dorostlé zpět za 3-4 dny dlouho neviděla.
Ještě že,na rukách jsou světlé a ty nohy ač rvu i s kořínkama,tak jsou silnější a pořádnější.Jediné co je na tom pozitivní,že mám vlasy jako kožich.Otec je včelař,a tam kdesi vyčetl,že pokud chcete,aby dítě mělo husté vlasy,musí jíst v těhotenství matka med(což matka poctivě jedla)jo už tam nenapsali,že děcko bude chlupatý celý
že by nějaké včelí hormony z medu.Jo a taky tam nenapsali,že se tím úplně zničí imunita.
Med už nejím,ale chlupy drží,moje kamarádka bouchá jen samotné řízky,a zabijačky,a nemá na tělě jedinej chlup,a to ani na nohách,tak babo raď
Zaznamenáno
antar
Jr. Member
0
0
«
Odpověď #4 kdy:
23. Červen, 2009, 18:11:25 »
Zase podle cinske mediciny, kdo je hodne chlupaty po celem tele, tak to poukazuje na silny element kovu. A kdo ma huste vlasy, tak ten ma dobre ledviny a dobry zaklad.
Kdyz se ale podivate treba na Spanelky, Arabske zeny nebo zeny z Jizni Ameriky, ty jsou taky pekne chlupate a skoro kazda ma maly knirek.
Ale zase nekteri muzi tady maji nozicky jako do zurnalu. Asi se nam opravdu ten jin-jang nejak prevratil....
Zaznamenáno
monchi
Jr. Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #5 kdy:
23. Červen, 2009, 22:41:07 »
Názor Oshawy mi přijde opravdu dost "přitažený za vlasy". Ať mám k makrobiotice kladný vztah, tak jsem stále nohama na zemi a nevěřím, že by chlupy na nohách, rukách a jinde měla na svědomí strava. Dávat to navíc do souvislosti s jin/jang je už opravdu moc. Existují přece různé genotypy - např. černoši mají kůži téměř bez chloupků a pochybuji, že to je tím, jak se stravují.
Přece nebude "příliš chlupatá" žena upravovat svoji stravu za tím účelem, aby se zbavila chlupů! Osobně se domnívám, že je lepší mít silné a husté vlasy/chlupy, neboť to ukazuje, že o živiny není nouze. Všichni snad víte, že stres, únava a nedostatečná strava způsobují zhoršení kvality vlasů/chlupů, potažmo jejich vypadávání. Opravdu si myslíte, že je správné být ta nechlupatá JIN žena s velkým "J"?
Zaznamenáno
íra
Makrobioklub
Full Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #6 kdy:
23. Červen, 2009, 22:51:57 »
Přesně! Také myslím, že je to spíš záležitost typu než stravy. Respektive určitě se může stát, že nějaká blondýnka přijde vinou své záliby ve fast food ke kníru jak husar, ale nezdá se mi, že by to stopro fungovalo i opačným směrem. Prořídnutí možná, nebo zesvětlení, ale něco tam asi vždycky zůstane
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #7 kdy:
25. Červen, 2009, 04:08:01 »
Tak to je legrace
všechno je přece záležitost jinu a jangu.
A i když je někdo konstitučně jin a třeba i kondicí, může mít v sobě i kus jangu a ten se zrovna může projevit těmi chloupky... a v dnešní době , kdy žena už není ten jin jaký by měla být bych se tomu ani nedivila.
Zaznamenáno
www.mimiskove.cz
Sunny
Makrobioklub
Full Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #8 kdy:
30. Červen, 2009, 17:46:46 »
Zajímavé téma
Jak to JE nevím, ale napadá mě pár věcí... třeba k těm černochům, oni žijí v oblasti hodně horké, jangové, a proto jsou jinoví: jsou tmaví, mají černé vlasy (tj. nejvíc jin barva vlasů) x my tady a lidi ještě víc na severu jsme světlejší, jangovější... v podstatě by se dalo hovořit o jinovějším x jangovějším genotypu, nemyslím si, že pohled na člověka z hlediska genotypu a z hlediska jin/jang polarity by se musel vylučovat.
A neřekla bych, že husté chloupky souvisí s kvalitou stravy v tom smyslu, že čím lepší strava, tím lepší chloupky. To platí možná u vlasů, ale u chloupků asi tolik ne. Třeba při mentální anorexii často holkám padají vlasy z nedostatku živin, ale zas na druhou stranu jim houstnou chloupky a roste "srst" na zádech, protože tělo se snaží všemi možnými způsoby zahřívat (vzhledem k tomu, že ztrácí veškerý podkožní tuk).
Někde jsem četla, asi v nějakém Kushim, že chloupky z těla by u žen (a možná i u mužů???) měly zmizet po 14ti denním rýžovém půstu. Ale zkoušet to v nejbližší době teda neplánuju
Nicméně pokud by mi trošku prořídly chloupky na rukou, nezlobila bych se
Zaznamenáno
giorgino
Host
0
0
«
Odpověď #9 kdy:
30. Červen, 2009, 19:26:06 »
tak pokuď chlupatost není v extrému, tak to je v pohodě, ne? mám na mysli člověka, který má např. tak chlupaté záda, že není vidět odstín jeho kůže. jednou jsem takového člověka viděl, v aquaparku i v Itálii, a nedalo se nevšimnout takového člověka. vypadat jak eskymák. no, ale bylo mi ho trochu líto. měl ženu a děti. ta žena ho musela mít ráda takového, jaký je... no, každý je nějaký. ale na všem se dá nalézt něco pozitivního. v zimě když vyskočí z postele, tak mu ten raní chládek nepřijde ani studený, než se zatopí, a když zajde pro pár polínek ven do zimy, nemusí si ani brát kožich, když je vlastně zarostlej - chráněn proti zimě a mrazu. ale asi to není dobrý na blechy ta chlupatost. ale je to vzácnost spíš, bejt tak chlupatej.
tak pokuď nejste eskymáčice, tak to je asi v poho. navíc některý holky si holej nohy, podpaží... já, když byl menší, taky si holit nohy a podpaží aj., ale nedoporučuju, kluci, pak rostou chlupatější nohy apod. člověka to přestane bavit a pak už s tím nic nenadělá..
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #10 kdy:
01. Červenec, 2009, 20:20:16 »
Jak psala Sunny, že chloupky rostou anorektičkám,tak bych se k tomu taky přiklonila,že chloupky rostou těm kteří se potřebují zahřát a to jsou ti, co bývají v jinovém extrému.
Zaznamenáno
www.mimiskove.cz
antar
Jr. Member
0
0
«
Odpověď #11 kdy:
04. Červenec, 2009, 08:50:59 »
Mozna to ma ale take co do cineni s hormony, jako testosteron. Tak kdyz ma zena vice testosteronu, tak ji treba muze narust i maly knirek.
Zaznamenáno
paulina
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #12 kdy:
06. Červenec, 2009, 09:06:51 »
rekneme tedy, ze je to zpusobeno tim testosteronem - co s tim z hlediska MB?
Asi pulroku nazpet jsem vskutku mela vyssi hladinu testosteronu (jen o malicko nez normalne) a priznavam mj. tri tmave chloupky (jinak jsem +- blond) pod pupikem... No leky na snizeni testosteronu jsem odmitla, MB poctive dodrzuju, zadne excesy, ale ty tri doted ne a ne zmizet (i kdyz je vzdy vytrhnu jak povyrostou do nekoukatelne delky:-()
A obecne teda ubyt chloupku taktez nepozoruju, abych prispela k tematu..
Zaznamenáno
P A U L I N A b l o g u j e z I t á l i e a n e b . . .
milan
Makrobioklub
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #13 kdy:
06. Červenec, 2009, 09:35:59 »
chce to jen cas a nekonzumovat syry a maso. funguje to, tedy alespon u zen.
Nedavno mne nekdo rikal, ze vycetl v MB literature (pokud to nebyl omyl), ze staci 10 dni ryzova dieta a je po ochlupeni. Kdyby to fungovalo, to by se zajimalo zen o makrobiotiku! jo, kdyby sly nektere veci zmenit mavnuti proutek, to bychom se meli.
Zaznamenáno
Milan podporuje:
www.makrobioklub.cz
(neziskova organizace zabyvajici se makrobiotikou),
www.makrobiotika.info
(MB diskuzni forum).
Sunny
Makrobioklub
Full Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #14 kdy:
06. Červenec, 2009, 11:24:35 »
Milane, to si teda úplně nemyslím... pro většinu žen je podle mého názoru přijatelnější zajít si jednou za dva týdny na depilaci (nebo obden holit), než se stravovat deset dnů jenom rýží
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
Makrobiotické diskuzní fórum